Primăria Sectorului 1 a câștigat în instanță dreptul de a dărâma 100 de construcții ilegale. Acestea vor fi demolate până la sfârșitul anului, spune Clotilde Armand

13 oct. 2021
1177 Afișari
Primăria Sectorului 1 a câștigat în instanță dreptul de a dărâma 100 de construcții ilegale. Acestea vor fi demolate până la sfârșitul anului, spune Clotilde Armand
Primăria Sectorului 1 a câștigat în instanță dreptul de a dărâma 100 de construcții ilegale. Acestea vor fi demolate până la sfârșitul anului, spune Clotilde Armand. Sursa foto: Facebook

Vești importante vin din Sectorul 1. Primăria de sector susține că urmează ca 100 de clădiri ridicate ilegal să fie demolate până la finalul anului, după ce instanța și a dat acordul în acest sens. Mai mult de-atât, Clotilde Armand a declarat că aceste construcții vor fi dărâmate până la finalul acestui an, dar și că acestea nu sunt singurele clădiri ce vor fi demolate.

Liber la demolări în Sectorul 1. Primăria Sectorului 1 a primit dreptul de a desființa în mod definitiv 100 de construcții ridicate în mod ilegal. Este vorba despre garaje, șoproane sau hale, dar chiar și despre case sau blocuri de apartamente.

Clădirile ilegale vor fi demolate până la finalul anului, spune Clotilde Armand

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a declarat că aceste 100 de clădiri nu au niciun fel de autorizație de construcție, și că vor fi demolate până la finalul acestui an. Aceste acțiuni vor avea loc atât prin decizii de primar, dar și prin intermediul executorului judecătoresc, după caz.

„La ora actuală, unde am acționat prioritar, sunt pentru clădirile unde nu au niciun fel de autorizație de construcție. Unde pur și simplu nici nu există autorizație. (…) Trebuie să demolez 100 de clădiri. O mare parte vor fi demolate prin decizii de primar, o altă parte vor fi demolate cu ajutorul executorului judecătoresc.”, a declarat Clotilde Armand pentru TVR, potrivit G4media.

„S-a terminat vacanța la judecătorie”, urmează să fie adăugate pe listă mai multe clădiri

Armand a mai declarat că lista clădirilor ce urmează să fie demolate se va mări în perioada următoare, astfel că celor 100 de clădiri li se vor mai adăuga circa 50-100 de imobile până la finalul acestui an.

„Această listă evoluează. S-a terminat vacanța la Judecătorie. Lista va fi mai mare. Acum sunt 100, dar probabil că până la sfârșitul anului o să fie în plus încă 50 sau 100. Și da, până la șfârșitul anului, primele 100 de construcții ilegale o să fie demolate.”, a declarat primarul de sector.

Amendă-record acordată în Sectorul 1 pentru o clădire ridicată ilegal

Clotilde Armand a anunțat pe pagina sa de Facebook că a fost acordată de curând o amendă de-a dreptul impresionantă unei persoane juridice – 600.000 de lei, deoarece acesta a ridicat un imobil fără să țină cont de formele legale necesare.

„600.000 lei. Este cea mai mare amendă dată vreodată în România unei persoane juridice pentru că a ocolit legea și a construit ilegal în Sectorul 1.”, a scris Clotilde Armand în postarea cu pricina.

 

Cookies