Primăria Sector 5, după percheziţii: Au vizat ONG-ul ”Grupul de Acțiune Locală”, finanțat nelegal în mandatul fostului primar Daniel Florea 

25 mai 2022
124 afișări
Primăria Sector 5, după percheziţii: Au vizat ONG-ul ”Grupul de Acțiune Locală”, finanțat nelegal în mandatul fostului primar Daniel Florea 
Primăria Sectorului 5, după percheziții: Vor fi ridicate zeci de mii de file | Foto simbol; sursa: Unsplash

Au fost percheziții ieri la Primăria Sector 5 București, iar după ce polițiștii au venit la verificări, au venit și precizări de la reprezentanții municipali. 

Primăria Sector 5  spune că  este vorba despre un dosar care vizează un ONG – mai exact,  organizația ”Grupul de Acţiune Locală”, despre care susține că a fost finanţat nelegal  între anii 2019-2020, în mandatul fostului primar Daniel Florea”. 

Primăria S5:  Finanțare nelegală cu o sumă record

Primăria Sectorului 5 mai precizează că instituţia avea doar calitatea de membru fondator al organizaţiei.

Au fost descinderi la Primăria Sector 5 a municipiului Bucureşti pentru ONG-ul „Grupul de Acţiune Locală” finanţat nelegal cu suma record de peste 27.000.000 lei între anii 2019-2020 în mandatul fostului primar Daniel Florea. Descinderile sunt efectuate de către Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice prin Biroul de Investigare a Criminalităţii la Regimul Fondurilor Publice şi Corupţie, conform Ordonanţei nr. 1474153/BM/23.05.2022, pentru Dosarul Penal nr. 2863/P/2020 a fost deschis IN REM.

Controale, rapoarte și infracțiuni

Primăria mai susține că dosarul vizează infracțiuni de abuz în serviciu, delapidare şi  evaziune fiscală. Instituţia mai anunță că, anul trecut, după verificări făcute de Curtea de Conturi și de Corpul de Control al primarului S5 au făcut mai multe verificări, neregulile și nelegalitatea ar fi fost semnalate în rapoarte oficiale:

Ţinând cont de cele menţionate, primarul în funcţie la acea vreme Cristian Popescu Piedone a iniţiat proiectul de hotărâre de consiliu local Sector 5 prin care solicita retragerea din acest ONG, ca membru. Acest lucru a fost imperios necesar ţinând cont de suspiciunile cu privire la modul de cheltuire a banilor proveniţi din fonduri publice şi problemele identificate în acest ONG. Abia în anul 2022 s-a format o majoritate în Consiliu Local S5 pentru retragerea PS5 din acest ONG. 

Primăria S5 mai susţine că, de-a lungul anului trecut, mai mulţi membri fondatori s-au retras din acest ONG.

Șapte percheziții au făcut ieri polițiștii în Bucureşti, Ilfov şi Ialomiţa, într-un dosar în care o organizaţie nonguvernamentală este suspectată că a primit fonduri în valoare totală de 30 de milioane de lei de la o autoritate locală. Sunt bani pe care i-ar fi cheltuit pentru plata unor bunuri şi servicii la preţuri supraevaluate.  

Cookies