Întreținerea spațiilor verzi din Sectorul 3, concesionată pe 8 ani. CINE A CÂȘTIGAT LICITAȚIA

de:
30 apr. 2015
4 afișări
Întreținerea spațiilor verzi din Sectorul 3, concesionată pe 8 ani. CINE A CÂȘTIGAT LICITAȚIA

Consiliul Local al Sectorului 3 a aprobat delegarea gestiunii serviciului de amenajare și întreținere a spațiilor verzi în Sectorul 3 (zona II și III) către firma SC ADPB SA, câștigătoare a licitației organizate de administrația locală, pentru o perioadă de 8 ani și cu posibilitatea de prelungire dacă Primăria cere și alte investiții care nu se amortizează până la expirarea contractului.

Durata poate fi prelungită, în aceleași condiții contractuale, ori de câte ori autoritatea administrației publice locale solicită concesionarului, pentru buna executare a serviciului, realizarea unor investiții ce nu ar putea fi amortizate în termenul rămas până la finalizarea contractului decât printr-o creștere excesivă a tarifelor”, se arată în contractul încheiat între Primăria Sectorului 3 și SC ADPB SA.

Potrivit contractului de concesiune, redevența anuală care se va plăti de către concesionar (n.r. – SC ADPB SA) constă în suma de 200.000 lei pe an la care se adaugă TVA, adică 248.000 lei (aproximativ 56.000 de euro).

Valoarea totală a contractului nu este specificată în hotărârea aprobată în aprilie de consilierii locali ai Sectorului 3, însă potrivit hotnews.ro în anunțul privind demararea licitației deschise pentru delegarea gestiunii întreținerii spațiilor verzi din zonele II și III a Sectorului 3 valoarea estimată a contractului era de 301.710.609 lei cu TVA.

Odată cu aprobarea delegării activităților au fost aprobate și tarifele unitare pentru activitățile specifice de amenajare și întreținere a spațiilor verzi din Sectorul 3 (zonele II și III). Pentru fiecare activitate în parte, Consiliul Local al Sectorului 3 a aprobat un preț unitar fără TVA (per bucată, mp, ml, sector.) Aceste prețuri variază între 0,05 lei/mp pentru spălat alei și 2.000 lei/mc pentru realizarea structurilor din beton armat de diverse culori.

Ajustarea tarifelor unitare se va putea solicita după primul an de activitate, o singură dată pe an, respectiv în luna martie a fiecărui an, se mai arată în contractul de concesiune.

Delegarea gestiunii prin concesiune a serviciului de amenajare și întreținere a spațiilor verzi din Sectorul 3 presupune următoarele tipuri de lucrări: toaletări, defrișări, cosit, taieri de corecție la arbuști, tuns garduri vii, întreținere și amenajare spații verzi existente, scuaruri, alveole, fâșii plantate, întreținere, reparații și amenajare de locuri de joacă și miniparcuri, mobilier urban, întreținere, reparații, amenajare, conservare și punere în funcțiune a sistemelor de irigații, de ecologizare și igienizare spații verzi etc.

CITEȘTE ȘI: După parcurile mari, Primăria Sectorului 3 concesionează spaţiile verzi şi locurile de joacă

Zona II este delimitată astfel: Str. Câmpia Libertății, Bdul. Basarabia, Str. Dudești – Pantelimon, Șos. Gării Cățelu, Str. Drumul Între Tarlale, Bdul. Theodor Pallady, Bdul. 1 Decembrie 1918 (Bdul. Theodor Pallady – Str. Liviu Rebreanu), Str. Liviu Rebreanu (Bdul 1 Decembrie 1918 – Str. Câmpia Libertății).

Zona III este delimitată astfel: Bdul. Camil Ressu (Str. Liviu Rebreanu – Str. Fizicienilor), Str. Fizicienilor, Bdul. Energeticienilor, Str. Releului, Str. Splaiul Dudești, Str. Nicolae Teclu, Bdul.Theodor Pallady, Bdul. 1 Decembrie 1918, Str. Liviu Rebreanu (Bdul. 1 Decembrie – Str. Câmpia Libertății).

Conform contractului, concesionarul (n.r – SC ADPB SA) va realiza investiții din surse proprii în conformitate cu caietul de sarcini și cu oferta tehnică. Valoarea investițiilor din surse proprii pentru primul an de activitate este de 1.800.000 fără TVA, iar pentru anii următori din contract, în cuantum de 5% din valoarea totală a serviciilor de amenajare și întreținere a spațiilor verzi din Sectorul 3 (zona II și III).

În hotărâre se specifică și faptul că ADPB SA poate subcontracta activitățile ce fac obiectul contractului, doar cu acordul scris prealabil al concedentului. „Tarifele unitare ale activităților de întreținere și amenajare, ce se vor deconta lunar de concedent, sunt constituite din valoarea totală a activităților efectuate în luna anterioară, în baza comenzilor emise de către concedent”, se menționează în contractul semnat între Primăria Sectorului 3 și ADPB SA.

După cum a explicat primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, Primăria a mai cerut asemenea investiții firmei SC ADPB SA, precum este executarea unei fântâni arteziene în fața Cinematografului Gloria. Detalii aici.

Primăria Sectorului 3 poate sancționa ADPB SA în cazul în care societatea nu respectă indicatorii de performanță și parametrii de eficiență la care s-a angajat prin contract și/sau obligațiile contractuale. De asemenea De asemenea, Primăria poate rezilia unilateral contractul în cazul în care constată încălcarea repetată de către concesionar a obligațiilor contractuale.

Reamintim că S.C. ADPB S.A. este societate comercială la care Consiliul Local al Sectorului 3 este acţionar majoritar (97%). Potrivit datelor din Registrul Comerțului, Consiliul Local deține 96,65% dintre acțiuni, ROSAL GRUP SRL – 3,39% acțiuni și mai există alți trei acționari persoane fizice (Alexandru Pandrea Rakoczy, Eugeniu Sofonea și Paul Lupescu).

Cookies