Primăria Sector 1 vrea un spaţiu de promenadă în jurul lacului Băneasa. Solicitare importantă către CGMB

05 dec. 2020
184 Afișari
Primăria Sector 1 vrea un spaţiu de promenadă în jurul lacului Băneasa. Solicitare importantă către CGMB
SANYO DIGITAL CAMERA

Două străzi din jurul lacului Băneasca ar putea fi transformate în spațiu de promenadă în jurul lacului Băneasa potrivit unei hotărâri adoptate vineri de Consilul Local Sector 1. Cu toate acestea, este nevoie de o solicitare către CGMB, deoarece cele două străzi aparțin de Administrația Străzilor și trebuie să intre în cea a Consiliului Local Sector 1.

Consiliul Local Sector 1 a adoptat, în şedinţa de vineri, o hotărâre privind solicitarea către Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) să aprobe transmiterea străzilor Gârlei şi Madrigalului din administrarea Administraţiei Străzilor în cea a Consiliului Local, în vederea reabilitării şi modernizării lor, pentru a se crea condiţiile necesare amenajării unui spaţiu de promenadă în jurul lacului Băneasa.

Finanțarea se va face din fondurile bugetului local

Cele două străzi se află în proprietatea publică a Municipiului Bucureşti. Finanţarea lucrărilor se va face din fondurile bugetului local şi/sau din alte fonduri legal constituite.

Potrivit raportului de specialitate al proiectului, Sectorul 1 este beneficiarul unei salbe de lacuri formate din lacurile Băneasa, Griviţa, Străuleşti, Herăstrău şi Floreasca ce au potenţialul de a asigura şi genera multiple beneficii în folosul locuitorilor Sectorului 1, fapt ce este totuşi condiţionat de o exploatare corectă a acestora. Sunt necesare lucrări de investiţii privind amenajarea unor drumuri de acces către acestea conectate la reţeaua principală de infrastructură rutieră şi totodată a unor drumuri în jurul lacurilor, o promenadă.

În vederea asigurării acestor obiective, se impune demararea unor lucrări de investiţii privind reabilitarea şi modernizarea străzilor Gârlei şi Madrigalului, care mărginesc malurile lacului Băneasa, prevede sursa citată.

Cookies