Primăria Sector 1 cere din nou stare de alertă din cauza gunoaielor. Explicațiile primarului Clotilde Armand | DOCUMENT

22 iul. 2021
116 Afișari
Primăria Sector 1 cere din nou stare de alertă din cauza gunoaielor. Explicațiile primarului Clotilde Armand | DOCUMENT
Primăria Sector 1 cere din nou stare de alertă din cauza gunoaielor

Primăria Sector 1 cere din nou stare de alertă din cauza gunoaielor, solicitând acest lucru Prefecturii Municipiului București ca urmare a situației sanitare cauzată de necolectarea gunoiului de către compania Romprest.

Primăria Sector 1 cere din nou stare de alertă din cauza gunoaielor, după ce un raport al instituției arată că deșeurile nu sunt colectate de peste 20 zile.

Primăria condusă de Clotilde Armand precizează că acest lucru duce la apariția unor riscuri majore pentru cetățeni.

Decizia a fost luată în baza unei analize de risc a stării actuale a Sectorului 1, fundamentată pe un raport al Compartimentului Protecția Mediului din cadrul Poliției Locale Sector 1 și a unei note privind deficiențele activităților de curățenie stradală realizată de Direcția de Utilități Publice, Salubrizare și Protecția Mediului Sector 1.

Primăria Sector 1 cere din nou stare de alertă din cauza gunoaielor

Primăria Sector 1 cere din nou stare de alertă din cauza gunoaielor

Ridicarea gunoiului o data pe săptămână a devenit o  problem începând cu data de 27 iunie 2021, atunci când Romprest a notificat Primăria că din cauza facturilor neachitate va ridica deșeurile de pe stradă doar  o dată pe săptămână.

Primăria susține că a achitat facturile

Primăria Sectorului 1 precizat că a achitat indirect, dar integral, și prestările de servicii de sortare/ tratare deșeuri, asigurate pentru Romprest Service de către furnizorii acestor servicii, Rom Waste Solutions SA, 3R Green SRL, furnizori contractați direct de către operatorul de salubrizare pentru sortarea/tratarea deșeurilor municipale provenite de pe raza administrativă a Sectorului 1 București.

Compania Romprest Service SA a fost notificată de Primăria Sectorului 1 prin adresa cu nr. A241/16.07.2021 ca în termen de maxim 72 de ore de la primirea adresei să își onoreze și să execute obligațiile contractului de delegare de salubrizare,iar acest lucru nu s-a întâmplat.

A doua cere pentru declararea stării de alertă

În urmă cu două săptămâni, Primăria Sector 1 mai ceruse Prefectului Capitalei, Alin Stoica, să declare stare de alertă. Solicitarea nu a avut însă sorți de izbândă, Alin Stoica spunând că nu poate aproba solicitarea primarului Clotilde Armand ca urmare a conflictului juridic cu societatea Romprest.

Mai mult, atât Prefectul Capitalei, cât și premierul Florin Cîțu i-au sugerat edilului Clotilde Armand să plătească facturile către Romprest.

Cookies