Primăria S5 scoate gazonul de pe liniile de tramvai, după ce STB a somat-o să elibereze șinele. Din cauza ierbii, un tramvai 32 a deraiat la început de august

17 aug. 2023
12750 afișări
Primăria S5 scoate gazonul de pe liniile de tramvai, după ce STB a somat-o să elibereze șinele. Din cauza ierbii, un tramvai 32 a deraiat la început de august
Primăria S5 scoate gazonul de pe liniile de tramvai, după ce STB a somat-o să elibereze șinele. Din cauza ierbii, un tramvai 32 a deraiat la început de august | Sursa foto: Facebook - Primăria Sectorului 5

Primăria Sectorului 5 a anunțat că va scoate gazonul de pe liniile de tramvai, acolo unde cei de la Societatea de Transport București au identificat probleme.

Primăria Sectorului 5 scoate gazonul de pe șinele de tramvai

Primăria Sectorului 5 a transmis, pe pagina de Facebook, că a început o acțiune de dezafectare a porțiunilor de gazon rulat amenajat pe liniile de tramvai. În aceste zone, specialiștii STB au identificat mai multe probleme.

PS5 a mai spus că este nevoie și de refacerea căilor de rulare pentru a nu mai exista incidente în trafic:

Pentru ca deplasarea cu mijloacele de transport în comun să fie lipsită de evenimente nedorite, este esențială refacerea căilor de rulare, așa cum au constatat specialiștii din cadrul Societății de Transport București, aflată în subordinea Primăriei Municipiului București, pentru că șinele de tramvai sunt lăsate.

De asemenea, Primăria Sectorului 5 va reface spațiul verde după ce lucrările realizate de STB la șinele de tramvai vor fi finalizate.

Pe data de 3 august, un tramvai de pe linia 32 a deraiat de pe șine pe Șoseaua Alexandriei. Acest incident ar fi fost provocat de gazonul amenajat pe calea de rulare.

Te-ar mai putea interesa și:

STB a somat PS5 să scoată gazonul de pe liniile de tramvai

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a fost somat de STB să scoată gazonul de pe liniile de tramvai. Gazonul montat pe calea de rulare poate provoca deraieri.

Prin proiectul „Amenajarea linillor de tramvai prin înierbarea și instalarea de sisteme de irigații”, realizat în baza protocolului dintre PS5 și STB, au fost stipulate clauze cu privire la intervențiile la calea de rulare a tramvaielor pe care STB trebuie să le facă.

Astfel, PS5 trebuia să dezafecteze și să refacă gazonul pentru realizarea intervențiilor programate și anunțate. Cu toate acestea, conform ClubFeroviar.ro, s-au pus straturi succesive de rulouri de gazon, depășind coama șinei.

După ce a fost montat gazonul și sistemele de irigații, STB a făcut doar revizii tehnice care nu au presupus scoaterea gazonului. Apa s-a acumulat în unele zone, iar fundația a început să colmateze. Astfel, stabilitatea căii de rulare a fost afectată în plan transversal și longitudinal, a transmis ClubFeroviar.ro.

STB a solicitat de-a lungul timpului Primăriei Sectorului 5 să scoată gazonul, pământul și sistemul de irigații de pe calea de rulare a tramvaielor, punctual, în zonele cu probleme.

Iată ce se arată într-o adresă trimisă de STB:

Primăria Sectorului 5 nu a dat niciodată curs acestor solicitări, astfel STB S.A. nu a putut realiza reparațiile necesare la calea de rulare a tramvaielor. Neefectuarea reparațiiior curente la calea de rulare a determinat accentuarea deficiențelor apărute, conducând până la producerea câtorva evenimente de circulaţie (inclusiv trei deraieri) şi la apariţia unor deficiențe din ce în ce mai grave care pun în real pericol circulaţia în condiţii de siguranță a materialului rulant.

STB a solicitat PS5 să dispună urgent scoaterea gazonului, a pământului şi a sistemului de irigații de pe următoarele străzi:

  • Şoseaua Alexandriei,
  • Calea Rahovei,
  • Calea Ferentari,
  • Calea 13 Septembrie,
  • Șoseaua Progresului.
Cookies