Primăria S5 colectează gratuit în ultima zi de sâmbătă din lună deșeurile voluminoase. Se ridică și electrocasnicele vechi

13 iul. 2021
434 Afișari
Primăria S5 colectează gratuit în ultima zi de sâmbătă din lună deșeurile voluminoase. Se ridică și electrocasnicele vechi
ctnews.ro

Primăria Sectorului 5 a anunțat recent că va continua să colectează în ultima zi de sâmbătă din fiecare lună deșeurile voluminoase. Mai mult, de data aceasta se ridică și electrocasnicele vechi pentru a scăpa locuitorii sectorului de ele.

Primăria Sectorului 5 continuă să scape oamenii de deșeuri voluminoase și demarează colectarea deșeurilor electrocasnice, electrice și electronice, anunță administrația într-un comunicat remis recent.

Locuitorii Sectorului 5 pot scăpa gratuit de deșeurile voluminoase

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a transmis că și luna aceasta, în ultima zi de sâmbătă, angajații societății Salubrizare vor ieși pe străzi să colecteze gratuit deșeurile voluminoase cum ar fi mobilier, obiecte sanitare, saltele au alte obiecte mari de care nu mai aveți nevoie care nu pot fi preluate cu sistemele obișnuite de colectare.

Solicitare pe mail pentru această acțiune de colectare

Acțiunea de colectare se va desfășura potrivit unui program separat, în baza unei solicitări în prealabil, la adresele de e-mail [email protected] sau [email protected].

Se ridică și electrocasnicele vechi

În același timp, Primăria Sectorului 5 continuă și programul de colectarea deșeurilor de echipamente electrice și electrocasnice (DEEE) vechi, în primul rând pentru că acestea reprezintă un risc cu potențial toxic pentru mediul înconjurător și oameni deopotrivă.

Sâmbătă, 31 iulie, între orele 8 și 14, are loc colectarea deșeurilor voluminoase

Primăria mai aduce aminte că acțiunea de colectare a deșeurilor voluminoase și a celor electrice va avea loc în data de 31 iulie 2021, între orele 8.00-14.00.

De unde vor fi ridicate

Locuitorii din Sectorul 5 ce vor să scape de aceste deșeuri sunt rugați de primărie să le depoziteze la ghenele din spatele blocurilor, asta dacă locuiesc la bloc, sau în fața curților în cazul în care locuiesc la casă.

Anunțul lui Piedone

Primarul spune că va continua aceste acțiuni care au avut loc și în lunile trecute pentru a avea un sector curat.

“Așa cum am făcut în lunile precedente și luna aceasta vom ridica total gratuit deșeurile precum mobilă, saltele sau alte obiecte mari pe care cetățenii din Sectorul 5 vor să le arunce. Am vrut să adaugăm pe listă și colectarea deșeurilor electrice, pentru că știm ce impact toxic au asupra mediului înconjurător. Astfel, nu vom mai găsi diferite obiecte la colț de stradă și vom putea păstra curățenia”, spune Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

Edilul mai spune că doar de oamenii care locuiesc în zonă depinde ca Sectorul 5 să fie un sector curat, fără gunoaie aruncate la întâmplare și să protejeze natura.

Cookies