SMART CITY

Primăria S4, anunţ după inspecția ISU la şcoala 133 şi alte unităţi de învăţământ

Primăria Sectorului 4 a anunţat, duminică seară, că reprezentanţi ai ISU Bucureşti-Ilfov au făcut verificări la şase unităţi de învăţământ unde s-au făcut acţiuni de dezinfecţie, iar măsurătorile au indicat valori normale. La Grădiniţa „Panseluţa”, deşi indicatorii privind calitatea aerului sunt normali, cursurile sunt amânate cu o zi din cauza unui miros neplăcut.

„În cursul zilei de astăzi, în urma procedurilor de dezinfecţie realizate în şase unităţi de învăţământ din Sectorul 4, au fost efectuate măsurătorile specifice împreună cu echipajele CBRN ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti Ilfov. Rezultatele comunicate de specialiştii ISU-BIF au arătat că toţi indicatorii privind calitatea aerului din sălile de clase se încadrează în valorile normale, aşă că de mâine, copiii vor reveni la cursuri în condiţii de siguranţă”, a transmis, duminică seară, Primăria Sectorului 4.

Potrivit sursei citate, la Grădiniţa „Panseluţa”, deşi valorile determinate de măsurătorile ISU se află în parametri normali, încă persistă un miros neplăcut, iar Primăria Sectorului 4 a decis, în urma consultării Inspectoratului Şcolar, amânarea reluării cursurilor în această unitate de învăţământ cu 24 de ore, pentru a evita posibilul disconfort pe care l-ar putea resimţi preşcolarii şi cadrele didactice.

Verificări la Şcoala 133

Au fost verificate Şcoala Gimnazială nr. 133, Şcoala Gimnazială nr. 97, Grădiniţa nr. 4, Grădiniţa „Panseluţa”, Grădiniţa „Mărţişor” şi Grădiniţa „Dumbrava Minunată”.

Verificările vin după ce, săptămâna trecută, 23 de elevi ai Şcolii nr. 133 au ajuns la spital cu dureri de cap, cursurile fiind ulterior suspendate.

Părinții sunt sfătuiți să dea în judecată compania care a realizat deratizările în unitățile de învățământ.

„Ținem legătura cu părinții prin intermediul profesorilor. Primăria îi invită pe părinți să se îndrepte în instanță împotriva companiei care a realizat marți acele mpsuri de profilaxie și dacă părinții doresc și au nevoie de sprijin din punct de vedere juridic, noi primăria le stăm la dispoziție. Ulterior cel mai probabil și noi, primăria, ne vom îndrepta spre instanță împotriva acestei companii. Această firmă nu mai are contract cu Primăria sectorului 4. Așteptăm și ancheta Direcției de sănătate publică să vedem unde s-a greșit și cum s-a greșit”, a mai spus Zărescu.

Potrivit consilierului, contractul dintre primărie și formă era de aproximativ 30.000 de euro, care se consuma pe parcursul unui an. A fost virată doar o mică parte, având în vedere că suntem la începutul anului.

Școala 133 din Capitală a fost evacuată, marți, după ce mai mulți elevi s-au simțit rău din cauza substanțelor folosite la igienizare. Un număr de 22 de copii au ajuns la spital, pentru investigații amănunțite.

Igienizarea a fost făcută de Primăria Sector 4, care a precizat, marți, că firma care a făcut deratizarea în Școala 133 a folosit substanțele Bionet A15 și Insektum, ambele fiind omologate.

În urma analizelor preliminare, s-a constatat că sursa potențială a acestei situații a fost reprezentată de utilizarea unor substanțe de dezinfecție ca urmare a descoperirii a trei cazuri de gripă tip A în unitatea de învățământ.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button