Primăria S2 vrea să reîntregească Parcul Circului. Pentru asta, un teren de aproape un hectar de pe strada Dinu Vintilă trebuie expropriat. Procedurile au început

10 iul. 2023
4007 Afișari
Primăria S2 vrea să reîntregească Parcul Circului. Pentru asta, un teren de aproape un hectar de pe strada Dinu Vintilă trebuie expropriat. Procedurile au început
Primăria S2 vrea să reîntregească Parcul Circului. Pentru asta, un teren de aproape un hectar de pe strada Dinu Vintilă trebuie expropriat. Procedurile au început | Sursa foto: Agerpres

Primăria Sectorului 2 a anunțat că își dorește să reîntregească Parcul Circului prin exproprierea unui teren de aproape un hectar. Astfel de demersuri vor fi făcute și pentru recuperarea și valorificarea altor zone cheie ale orașului.

PS2 a început demersurile pentru exproprierea unui teren de pe strada Dinu Vintilă

Potrivit Buletin de București, Primăria Sectorului 2 a început demersurile pentru recuperarea și valorificarea mai multor terenuri din zone cheie ale Capitalei, ulterior fiind transformate în grădini urbane.

Au fost începute demersurile pentru exproprierea terenului situat pe strada Dinu Vintilă nr. 12, cu o suprafață de 9.126 mp (0,9 hectare). Acesta a făcut parte din Parcul Circului. Aici se afla fosta menajerie a Circului de Stat Bucureşti.

În prezent, terenul se află în proprietate privată și este împrejmuit cu gard de sârmă.

Pentru amenajarea grădinii publice urbane sunt necesare următoarele lucrări:

  • igienizarea terenului;
  • execuția unui sistem de irigat;
  • plantare arbuşti, gard viu, flori;
  • montare mobilier urban (banci, coşuri de gunoi, mese de şah, mese de ping-pong etc.);
  • execuţia aleilor pietonale noi;
  • refacerea sistemului de iluminat existent și modernizarea acestuia prin montarea de lămpi cu led pentru eficientizare energetică;
  • dezafectare garduri de împrejmuire și redarea spaţiului către locuitori;
  • montare cişmele;
  • execuția unei zone calisthenics (sport în aer liber pentru tineri și adulți), a unei zone de promenadă şi a unei zone de odihnă.

În cadrul şedinţei Consiliului Local de pe data de 28 iunie 2023 a fost aprobat proiectul de hotărâre referitor la întocmirea Studiului de Fezabilitate pentru amenajarea grădinii urbane de pe strada Dinu Vintilă nr. 12.

Studiul este necesar pentru declanşarea procedurii de expropriere, care se face cu aprobarea Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

După vor fi realizate documentaţiile tehnico-economice, se va obţine autorizaţia de construire și, la final, va fi contractată şi execuţia propriu-zisă a investiţiei.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies