Primăria S2 promite un parc nou pe Valea Saulei. Au început demersurile pentru exproprierea unui teren de 20 de hectare

06 iul. 2023
1691 Afișari
Primăria S2 promite un parc nou pe Valea Saulei. Au început demersurile pentru exproprierea unui teren de 20 de hectare
Primăria S2 promite un parc nou pe Valea Saulei. Au început demersurile pentru exproprierea unui teren de 20 de hectare | Sursa foto: Facebook - Primăria Sectorului 2

Primăria Sectorului 2 promite amenajarea unui nou parc pe o suprafață de 20 de hectare care se va numi Parcul Valea Saulei. Terenul se află în proprietate privată, iar Primăria a început demersurile pentru exproprierea acestuia.

Un nou parc va fi amenajat în Sectorul 2

Terenul pe care ar urma să fie amenajat Parcul Valea Saulei se află pe lângă Şoseaua Petricani, malul lacului Plumbuita, Autostrada A3, limita judeţului Ilfov – calea ferată, cuprinzând lacul Valea Saulei, a transmis Primăria Sectorului 2 pe pagina de Facebook.

În prezent, acesta se află în proprietate privată. Din acest motiv, PS2 a început demersurile pentru exproprierea unei suprafețe de 20,2 hectare de teren.

Zona are un potenţial extraordinar pentru amenajarea unui parc natural, prin biodiversitatea existentă, flora şi fauna de pe malul lacului Plumbuita şi de pe lacul Valea Saulei. De viitorul parc se vor putea bucura toţi bucureştenii, în special locuitorii din cartierele Tei, Plumbuita, Colentina.

Pentru amenajarea acestui parc sunt necesare investiții în:

  • Igienizare, defrişare arbori uscaţi sau periculoşi, regenerare vegetaţie îmbătrânită;
  • Plantare arbuşti, gard viu, flori;
  • Execuţie sistem de irigat;
  • Montare sistem de iluminat cu led, cişmele, mobilier urban, de la banci, coşuri de gunoi până la mese de şah, mese de ping-pong şi altele;
  • Execuţie alei pietonale, loc de joacă pentru copii, zonă sport calisthenics, trasee adaptate pentru persoane cu dizabilităţi etc.

Primăria Sectorului 2 își dorește ca viitorul parc să fie împărțit în mai multe zone pentru a răspunde tuturor preferințelor locuitorilor de a-și petrece timpul liber:

  • Zonă de biodiversitate, unde se va poate observa flora şi fauna existentă;
  • Zonă de sport și recreere, cu o varietate de bare orizontale şi echipamente sportive;
  • Zonă cu locuri de joacă pentru copii;
  • Zonă de odihnă, cu spaţii verzi, mobilier, urban şi foişoare;
  • Zonă de promenadă de-a lungul lacului Plumbuita şi a lacului Valea Saulei.

ADP se va ocupa de întocmirea Studiului de Fezabilitate

În cadrul ședinței a Consiliului Local de pe data de 28 iunie 2023, ADP a fost împuternicită să contracteze întocmirea Studiului de Fezabilitate pentru amenajarea parcului.

Acesta este necesar pentru declanșarea procedurii de expropriere, care se face cu aprobarea Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

După urmează parcurgerea altor etape administrative. În urma aprobării CGMB, se întocmesc documentaţiile tehnico-economice, se obţine autorizaţia de construire, iar apoi va fi contractată şi execuţia propriu-zisă a investiţiei.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies