ÎN BUCUREȘTI

Primăria S1 vrea să preia parcurile Cișmigiu și Herăstrău. Nicușor Dan: „Nu se pune problema”

Primăria S1 vrea să preia parcurile Cișmigiu și Herăstrău. Nicușor Dan a declarat că „Nu se pune problema”. Pe deasupra, Primarul Capitalei spune că Primarul Sectorului 1 are mai multe probleme de rezolvat în sectorul său și nici nu are capacitate financiară.

Primăria S1 vrea să preia parcurile Cișmigiu și Herăstrău. Nicușor Dan: „Nu se pune problema”, a transmis vineri Primarul General al Capitalei, potrivit Digi24.

Primăria S1 vrea să preia parcurile, Nicușor Dan nici nu vrea să audă

Primăria Sectorului 1 vrea să preia parcurile Cișmigiu și Herăstrău. Nicușor Dan nici nu vrea să audă și i-a transmis un mesaj edilui de sector, Clotilde Armand.

Recomandăm și: Nicușor Dan, anunț important pentru parcurile din București. De ce este nevoie pentru a reamenaja Parcul Cișmigiu

„Nu se pune problema ca Primăria Sector 1 să preia parcurile Cișmigiu și Herăstrău”, a declarat vineri, Nicușor Dan, conform sursei citate.

Primarul General al Capitalei a subliniat că, primarul Sectorului 1 are mai multe probleme pe care trebuie să le rezolve în sectorul pe care-l conduce. Pe deasupra, Primăria Sectorului 1 nici nu și-ar permite să preia cele două parcuri din București deoarece în acest moment nu are capacitatea financiară, a spus Nicușor Dan.

Primarul Capitalei a subliniat că, în prezent, primăria condusă de Clotilde Armand are către Primăria Municipiului București o datorie în valoare de 19 milioane de lei.

Consiliul Local al Sectorului 1 a aprobat proiectul

Declarația lui Nicușor Dan vine după ce, joi, Consiliul Local al Sectorului 1 a fost de acord cu proiectul de preluare în administrare a Parcului Herăstrău și a Parcului Cișmigiu (19 voturi pentru, 6 abțineri).

Recomandăm și: Povestea parcului Cișmigiu. Știați că aici a existat o grădină zoologică?

Clotilde Armand, anunța joi, într-o postare pe pagina de Facebook, că a fost aprobat proiectul de hotărâre prin care a solicitat Consiliului General al Municipiului București ca parcurile Herăstrău și Cișmigiu să trecerea în administrarea Consiliului Local al Sectorului 1.

Ce lucrări de investiții ar urma să se facă în Herăstrău:

  • reabilitarea și modernizarea aleilor pietonale și platformelor betonate,
  • refacerea instalațiilor și rețelelor de apă și canalizare și a instalațiilor de irigat,
  • modernizarea locurilor de joacă,
  • reabilitarea spațiilor verzi existente (defrișarea arborilor uscați, replantarea arborilor, gazonului, plantelor bienale și anuale, garduri vii).

Pentru Cișmigiu, PS1 vrea să reabiliteze și restaureze următoarele:

  • Podul cu nuc,
  • Ansamblu cetate,
  • Foișor,
  • Terasa Trandafirilor,
  • Grota (Movila),
  • Izvorul lui Eminescu.

De asemenea, se dorește să se realizeze lucrări de amenajare peisagistică (defrișarea arborilor uscați, replantarea arborilor, gazonului, plantelor bienale și anuale, garduri vii). Un lucru extrem de util pentru parc: PS1 dorește să introducă sistem de monitorizare video.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button