ESENTIAL

Primăria mută Bulevardul Unirii. VEZI PROIECTUL

Primăria Capitalei vrea să crească vizibilitatea zonei cuprinse între Piaţa Unirii şi Palatul Parlamentului dedicând-o pietonilor.
„Mutăm Bulevardul Unirii de pe centru pe margine. Zona centrală, unde acum circulă maşinile va deveni pietonală, iar maşinile vor circula pe laterale, unde sunt acum trotuarele”, a precizat pentru B365.ro, arhitectul-şef al Capitalei, Gheorghe Pătraşcu.

Astfel, zona fântânilor arteziene, de la Piaţa Unirii la Piaţa Constituţiei va fi transformată în zonă strict pietonală. De altfel, întreaga zonă va deveni una de entertainment. Piaţa Constituţiei va fi transformată în spaţiu pentru spectacole, cu infrastuctura necesară pentru astfel de funcţiuni. În plus, sub piaţă va fi construită o parcare subterană cu
869 de locuri de parcare.

Aceste proiecte fac parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană comandat şi aprobat de Primăria Capitalei. Potrivit strategiei propuse de arhitecţi “străzile şi bulevardele din zona centrală trebuie să aibă un rol în susţinerea vieţii urbane şi nu pentru tranzit”. “Arterele din centru trebuie tratate ca străzi cu caracter local, care să susţină activităţi comerciale, culturale şi de loisir, caracteristicile esenţiale ale unui centru urban european. Un prim pas pentru a oferi un nou model, sustenabil, de mobilitate urbană constă în reconfigurarea a 23 de străzi, având prioritate pentru pietoni şi biciclişti”, se precizează în proiect.

83% dintre bucureşteni vor mai multe zone pietonale în centrul oraşului

Deşi traficul rutier aglomerat a devenit deja o problemă emblematică a Capitalei, foarte mulţi bucureşteni sunt de părere că circulaţia maşinilor în centrul oraşului ar trebui limitată în favoarea pietonilor şi a biciliştilor. Potrivit unui sondaj realizat la conceperea PIDU, 83% dintre cei bucureşteni împărtăşesc ideea unei zone strict pietonale în Capitală. Pe primul loc în preferinţele bucureştenilor este zona Unirii, urmată de centrul istoric, Victoriei şi Universitate.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button