Primăria Municipiului București și McDonald’s România își prelungesc înțelegerea pentru încă 15 ani

28 iul. 2021
311 Afișari
Primăria Municipiului București și McDonald's România își prelungesc înțelegerea pentru încă 15 ani
Primăria Municipiului București și McDonald's România își prelungesc înțelegerea pentru încă 15 ani. Sursa foto: Zile și Nopți

McDonald's România și Primăria Municipiului București urmează să își prelungească înțelegerea privind funcționarea mai multor locații din Capitală. Actul adițional are o durată de 15 ani și va fi dezbătut în cadrul ședinței CGMB de pe 2 august.

Consilierii generali ai Municipiului București vor dezbate, în cadrul şedinţei din 2 august, un proiect de hotărâre privind aprobarea unui act adiţional pentru contractul de asociere încheiat în anul 1995 cu McDonald’s România, actual Premier Restaurants România SRL, potrivit Agerpres.

Ce locații McDonald’s sunt vizate de această înțelegere

Se propune prelungirea asocierii dintre PMB și McDonald’s România pe o perioadă de 15 ani pentru fiecare locație ce face obiectul contractului, care a fost negociat şi agreat, în baza raportului de evaluare întocmit de un expert acreditat din partea Asociației Naționale a Evaluatorilor din România (ANEVAR).

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, este împuternicit să semneze, în calitate de reprezentant legal al Municipiului Bucureşti, actul adiţional ce conţine următoarele amplasamente din rețeaua McDonald’s România: Şos. Mihai Bravu nr. 307, Şos. Olteniţei nr. 21, Şos. Colentina nr. 79, Bd. Basarabia nr. 99, Str. Buzeşti nr. 47-51 şi Str. Buzeşti 47A, Calea Rahovei nr. 237.

McDonald’s va plăti către PMB un procent din vânzările locațiilor vizate de noua înțelegere

Astfel, lanțul de fast-food-uri va plăti PMB un procent din vânzările nete lunare ale fiecărui restaurant ce funcţionează pe terenurile asocierii, însă nu mai puţin decât sumă minimă garantată prin contract, ambele sume, atât procentul cât și suma minimă, fiind calculate după anumite formule.

Suma minimă garantată lunară pentru fiecare locație va fi indexată în mod automat la data de 1 ianuarie 2023, iar pentru perioadele următoare la fiecare dată de 1 ianuarie, pe toată durata asocierii.

„Asociatul va plăti suma datorată în zilele şi potrivit modalităţii prevăzute în prezentul contract. Dacă asociatul nu plăteşte suma datorată la termenul stabilit, va plăti penalităţi de 0,25%/zi calculate la suma neachitată, de la data de la care suma datorată trebuie plătită şi până la data efectuării plăţii, inclusiv, indiferent dacă valoarea acestora depăşeşte cuantumul debitului principal”, prevede actul adiţional ce urmează a fi dezbătut pe 2 august.

Potrivit acestui act, dacă la un moment dat, proprietarul din acest moment al suprafeței de teren unde se află un amplasament dintre cele prevăzute în actul adițional vinde sau tranferă în totalitate unor terți drepturile sale asupra acestui teren, asocierea pentru acel amplasament va înceta, urmând ca părţile să încheie un act adiţional în acest sens.

Cookies