Primăria Municipiului Bucureşti a publicat lista clădirilor cu risc seismic. Vezi dacă imobilul în care locuiești este sigur

23 feb. 2021
833 afișări
Primăria Municipiului Bucureşti a publicat lista clădirilor cu risc seismic. Vezi dacă imobilul în care locuiești este sigur

Primăria Municipiului Bucureşti a publicat lista clădirilor cu risc seismic din Capitală, în document precizându-se clar câte clădiri și, mai ales, care sunt incluse în cele patru clase de risc.

Lista clădirilor cu risc seismic prezintă cele 356 de clădiri care se regăsesc în clasa I și mai arată că în clasele de risc II și III sunt 370 de clădiri, respectiv 116 de clădiri.

Lista clădirilor cu risc seismic. Ce înseamnă, conform legii, fiecare clasă de risc seismic:

  • Clasa I (bulină roșie) –  construcții cu risc ridicat de prăbușire la cutremurul de proiectare
  • Clasa II – construcții care sub efectul cutremurului de proiectare pot suferi degradări structurale majore, dar la care pierderea stabilității este puțin probabilă
  • Clasa III – construcții care sub efectul cutremurului de proiectare pot prezenta degradări structurale care nu afectează semnificativ siguranța structurală, dar la care degradările nestructurale pot fi importante
  • Clasa IV – clădire bună, conformă, care nu necesită consolidare. Construcții la care răspunsul seismic așteptat este similar celui obținut la construcțiile proiectate pe baza prescripțiilor în vigoare.

Lista clădirilor cu risc seismic, pe care o puteți consulta AICI, a fost publicată în temeiul art. 4 alin.(9) lit.a2) din ordonanța guvernului nr.20/1994 privind măsuri pentru reducerea riscului seismic al construcțiilor existente.

Capitala României este cel mai periculos oraș din Europa, pentru locuitorii săi, cred jurnaliștii de la BBC. Aceștia au ajuns la această concluzie, după ce au analizat riscul de prăbușire al clădirilor, în cazul unui cutremur puternic.

Cristian Ghinea, Ministrul Fondurilor Europene, anunță că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă va fi gata până în luna martie. Prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă mai multe proiecte reformiste vor fi trimise spre aprobare la Comisia Europeană. Ministrul Cristian Ghinea susține că Bucureştiul poate atrage sume de bani considerabile prin acest plan european mai ales pentru protecţia în faţa seismelor.

Cookies