Acoperişul retractabil al Stadionului Naţional, instalat în martie. Vezi stadiul lucrărilor

de:
18 ian. 2011
0 Afișari
Acoperişul retractabil al Stadionului Naţional, instalat în martie. Vezi stadiul lucrărilor

Stadionul Naţional Lia Manoliu va fi finalizat până pe 10 august când va avea lor meciul de inauguare cu Argentina, a anunţat primarul general Sorin Oprescu.

„În acest moment, se lucrează la structura de rezistenţă a acoperişului retractabil, acesta urmând să fie instalat în luna martie. Cu siguranţă că stadionul va fi gata la sfârşitul lunii mai”, a declarat directorul de şantier Ștefan Monuş. De asemenea, a fost începută dezafectarea şantierului pentru a face loc viitoarei parcări a stadionului. Lucrările la parcarea cu 1.300 de locuri vor începe în luna februarie. VEZI CUM VA ARĂTA PARCAREA.

La sfârşitul lunii martie se va trece şi la pregătirea terenului de fotbal pe care se va juca finala Europe League din 2012.

Stadionul va avea o capacitate de 55.000 de locuri pentru spectatori, din care 20.000 de locuri vor fi la tribuna I, căi de acces auto şi pietonale, restaurante şi săli de conferinţe. Accesul suporterilor la meciurile de fotbal care se va face simultan prin 94 de căi de acces, astfel încât spectatorii se vor putea prezenta cu cel mult 20 de minute înainte de începerea partidelor şi nu cu cel puţin cu două ore, cum se face în prezent pe toate stadioanele existente.

Primăria mai are de plătit în acest an aproximativ 300 milioane de lei (71 milioane de euro) pentru lucrările de la stadion. Costul total al lucrărilor de la Lia Manoliu se ridică la 150 milioane de euro. Din acestă sumă, primăria a plătit 112 milioane de euro, iar Ministerul Dezvoltării doar 38 milioane de euro. VEZI CUM VA ARĂTA STADIONUL

Citeşte şi Dăm 1,5 milioane de euro Argentinei, pentru meciul de inaugurare a stadionului Lia Manoliu

Cookies