LA MINE-N CARTIER

Primăria lui Negoiță acordă ajutor de 200.000 lei pentru biserica Sf. Anton din Centrul Istoric

Parohia Sfântul Anton Curtea Veche desfășoară din anul 2010 lucrări de consolidare, reabilitare și amenajare ale turnului clopotniței și muzeului parohial. Întreg ansamblu este inclus pe Lista Monumentelor Istorice, la poziția B-II-a-A-18781.02, se arată în raportul de specialitate ce însoțește hotărârea Consiliului Local Sector 3.

Consilierii locali ai Sectorului 3 au aprobat alocarea de la bugetul local al Sectorului 3 a sumei de 200.000 lei Parohiei Sfântul Anton – Curtea Veche pentru completarea fondurilor proprii necesare pentru lucrări de consolidare, reabilitare și amenajare ale Turnului și Muzeului Parohial Sfântul Anton – Curtea Veche.

Lucrările de consolidare, reabilitare și amenajare sunt executate de SC EBE CONSTRUCT SRL.

CITEȘTE ȘI: Primarul Negoiţă, „spovedit” de 500.000 de euro într-un an de mandat

Valoarea totală a lucrărilor este de 2.152.679 lei, inclusiv TVA, din care au fost executate lucrări în valoare de 2.024.154,11 lei, inclusiv TVA; restul de executat până la sfârșitul anului 2014 este în valoare de 535.162,91 lei, inclusiv TVA și reprezintă: lucrări amenajare turn, structură turn+muzeu, instalații electrice, instalații termice, instalații sanitare, scară subsol, arhitectură turn și scară evacuare.

Biserica Parohiei Sf. Anton – Curtea Veche din vecinătatea Vechii Curți Domnești și a Hanului Manuc este cea mai veche biserică din București, fiind  construită de către Mircea Ciobanul între anii 1558-1559.

„Astăzi lăcașul este momument istoric, făcând parte din Centrul Istoric al Capitalei, fiind un obiectiv turistic de mare importanță în special pentru turiștii străini, dar și un izvor de spiritualitate pentru credincioșii noștri”, se arată în scrisoarea adresată primarului Robert Negoiță.

În scrisoare se menționează și faptul că după restaurarea imobilului Parohia intenționează să înființeze un Centru de Zi, pentru copii cu risc de abandon școlar.

Primăria Sectorului 3 a mai acordat sprijin financiar Parohiei Sfântul Anton – Curtea Veche și în anii precedenți după cum urmează: suma de 150.000 lei în anul 2012 și 300.000 lei în anul 2013.

Consiliul Local al Sectorului 3 a aprobat în ședința din 28 noiembrie acordarea unui sprijin financiar de 100.000 lei pentru Parohia Delea Nouă-Calist. Fondurile alocate de către Primăria Sectorului 3 urmează să fie utilizate pentru lucrările de conservare-restaurare a picturii murale care ar fi fost realizată de celebrul pictor Gheorghe Tăttărescu. Detalii aici.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button