Primăria Sectorului 6 vrea să se ocupe de Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru realizarea Drumului Radial 1 Vest Expres. Proiectul ar fi preluat de la Primăria Generală a Capitalei și este în colaborare cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană București (ADIZMB), care se ocupă de planul „Orbital București Drumuri Radiale”.
Primăria Sectorului 6 plănuiește să preia realizarea Drumului Radial 1 Vest Expres, de la Primăria Generală București, scrie Arena Construcțiilor. Primăria de sector va colabora cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană București (ADIZMB), care se ocupă de proiectul „Orbital București Drumuri Radiale”.
Administrația locală se va ocupa de elaborarea Planul Urbanistic Zonal (PUZ) necesar integrării Drumului Expres Radial 1 Vest – Bd. Timișoara în infrastructura rutieră a sectorului.
Drumul Radial 1 Vest face parte dintr-un proiect de anvergură „Orbital București Drumuri Radiale”, care prevede realizarea a zece drumuri radiale pentru conectarea Capitalei cu Autostrada de Centură A0, scrie Arena Construcțiilor.
Respectiva rută, care va face legătura dintre Bulevardul Timișoara și A0 va avea două benzi pe sens și spațiu pe mijloc, pentru o posibilă extindere a liniei de tramvai.
DR 1 are un rol strategic, asigurând legătura dintre A0 (pe teritoriul UAT Grădinari, județul Giurgiu), UAT Domnești (județul Ilfov) și Bulevardul Timișoara din Sectorul 6, traversând o zonă cu potențial ridicat de dezvoltare urbană, economică și socială, adaugă Arena construcțiilor.
Primăria Sectorului 6 va face PUZ-ul pentru a stabili cum trebuie integrat tronsonul în rețeaua rutieră a S6. Potrivit edilului de sector, Ciprian Ciucu, documentația va reglementa dezvoltarea infrastructurii pe tronsonul cuprins între DNCB și strada Valea Oltului.
De asemenea, vor fi stabilite ampriza și profilul stradal prevăzute în arealul stradal respectiv. În plus, se va defini aria care trebuie expropriată, împreună cu obținerea altor avize de construire și alte documentații necesare.
Amplasamentul aferent obiectivului, situat pe teritoriul sectorului 6 se află în intravilanul Municipiului București și este compus din 178 de imobile, dintre care 21 de imobile necadastrate, scrie Arena Construcțiilor.