Primăria începe lupta împotriva țânțarilor. Primele zone în care se vor aplica tratamentele sunt parcurile din București

11 mai 2022
540 Afișari
Primăria începe lupta împotriva țânțarilor. Primele zone în care se vor aplica tratamentele sunt parcurile din București
Primăria începe lupta împotriva țânțarilor. Primele zone în care se vor aplica tratamentele sunt parcurile din București. Sursa foto: Facebook/ Nicușor Dan

Primăria Capitalei începe, joi, lupta împotriva țânțarilor din anul 2022. Primele zone în care se va acționa vor fi parcurile din București.

Primăria începe lupta împotriva țânțarilor

Primăria Capitalei, prin Compania Municipală Eco Igienizare, începe joi, 12 mai 2022, aplicarea primului tratament de combatere a țânțarilor.

Pentru anul 2022, au fost programate 14 tratamente împotriva țânțarilor, potrivit Programului Unitar de Acțiune aprobat de Consiliul General al Municipiului București.

Tratamentele se vor aplica în fiecare zi, între orele 22:00 și 5:00, pe întreg teritoriul Capitalei, în funcție de condițiile meteorologice. Parcurile din București sunt primele zone în care echipele CMEIB vor acționa.

Angajații Companiei Municipale Eco Igienizare vor interveni cu utilajele de mare capacitate (ULV), dar și cu autoutilitare care sunt dotate cu atomizoare portabile și termonebulizatoare, în zonele care au accesul îngrădit și unde vegetația este deasă.

Intervenții în spațiile deschise

Echipele vor avea intervenții ce presupun acțiuni în fiecare zi în spațiile deschise de pe domeniul public și privat al Bucureștiului: spațiile verzi de pe aliniamentele stradale, spațiile deschise din domeniul public și privat al Primăriei Municipiului București (PMB) – parcurile, spațiile verzi care aparțin blocurilor, locurile de agrement, terenurile de sport, cimitirele, terenurile care aparțin instituțiilor publice locale, inclusiv depourile, parcările publice, terenurile ce aparțin imobilelor cu spații destinate locuințelor colective – asociațiile de proprietari/locatari, căminele studențești, căminele de elevi, locuințele sociale, parcările de reședințe, piețele și târgurile agroalimentare, etc.

Produsul biocid folosit în lupta împotriva țânțarilor este SOLFAC TRIO EC 140. Acesta este avizat de Ministerul Sănătății și, în concentrația în care este utilizat, nu pune în pericol sănătatea oamenilor sau a animalelor. În caz de contact direct, produsul biocid poate provoca iritații ale căilor respiratorii, iar din acest motiv tratamentele se desfășoară pe durata nopții.

Compania Municipală Eco Igienizare le pune la dispoziție bucureștenilor numărul de Dispecerat non-stop – 0752.041.898, dar și adresa de mail – [email protected]. În acest mod, cetățenii pot face sesizări și reclamații în legătură cu apariția unor focare de infestare în București.

Cookies