Primăria Generală: interesele politice ale PDL sunt peste interesul bucureştenilor

de:
31 ian. 2012
0 Afișari
Primăria Generală: interesele politice ale PDL sunt peste interesul bucureştenilor

“Majoritatea PDL din Consiliul General a respins proiectul de hotărâre prin care Piaţa Universităţii ar fi căpătat statutul de „agora civică”, printr-un gest care sfidează valorile democratice fundamentale. Prin respingerea acestui proiect, PDL a dat cu piciorul nu doar societăţii civile, care a venit cu propunerea, ci şi Bucureştenilor, care, de mai bine de două săptămâni îşi strigă nemulţumirea în Stradă. Ne exprimăm regretul că principalul partid din Consiliul General şi de asemenea, principalul partid de guvernare manifestă reticenţă în faţa cetăţenilor care doresc să protesteze, într-o zonă amenajată corespunzător, aşa cum se întâmplă şi în alte oraşe europene”, se arata in documentul remis B365.ro

Primaria Generală ii acuza de interese ascunse pe consilierii PDL si din cauza numarului mare de PUZ-uri respinse in sedinta de luni: „De asemenea, constatăm cu îngrijorare cum şedinţele de Consiliu General devin tot mai mult spaţiul de manifestare al unor interese ce nu au nicio legătură agenda bucureştenilor. Ieri, consilierii PDL au respins PUZ-urile pentru investiţiile pe care Primăria doreşte să le realizeze, cum ar fi parcarea din Str. Nicolae Tonitza sau penetraţia Splaiul Independenţei – Ciurel – Autostrada A1, dar au aprobat o serie de PUZ-uri private, menite să satisfacă interesele clientelei de partid. Procedând în acest fel, PDL boicotează priorităţile bucureştenilor şi împiedică derularea unor proiecte extrem de importante pentru dezvoltarea Capitalei. Nu este pentru prima dată când majoritatea din Consiliul General ia decizii care nesocotesc solicitările cetăţenilor şi ale societăţii civile şi care fac rău oraşului”.

De altfel, in document se subliniaza ca “Primăria Generală a Municipiului Bucureşti doreşte să îi informeze pe locuitorii Capitalei că va susţine în continuare proiectele de care oraşul are nevoie şi nu va renunţa nici la ideea de a oferi Pieţei Universităţii statutul de „agora”.”

Cookies