Primaria generală continuă demolările pe Calea Griviţei în baza unui PUZ ilegal

de:
16 mai 2011
23 Afișari
Primaria generală continuă demolările pe Calea Griviţei în baza unui PUZ ilegal

Primaria Municipiului Bucuresti a inceput demolarea cladirii din Calea Grivitei nr. 119 (foto), parte a ansamblului monument istoric Calea Grivitei, inca de sambata cand a fost scoasa tamplaria de la parter si etajul doi. Astazi locul oamenilor a fost luat de buldozere, cu toate ca demolarea se face in baza autorizatii de desfiintare cat si a unui aviz de demolare care se bazeaza pe PUZ-ul Berzei-Buzesti, anulat de Tribunalul Bucuresti pe 12 aprilie 2011 si suspendat de Tribunalul Cluj pe 26 aprilie 2011.

Noi am facut o solicitare catre cabinetul ministrului si catre directia patrimonul din minister in baza acestui PUZ ilegal. In acest moment, avizul de demolare, pe care directia de cultura din Primaria Generala l-a dat, este in afara legii. Cu toate ca este responsabilitatea Ministerului Culturii sa sisteze lucrarile care se fac in baza unui aviz pe care l-a dat prin structura sa locala(Directia de Cultura Bucureşti) demolarile continua”, a declarat pentru B365.ro preşedintele Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul, Nicuşor Dan.

În cazul demolării clădirii, Asociaţia Salvaţi Bucureştiul va face plângere penală împotriva semnatarilor autorizaţiei de construire (Sorin Oprescu, Gheorghe Patrascu, Tudor Toma, Madalin Dumitru) şi a semnatarilor avizului de desfiinţare (Daniel Cherecheş, directorul Direţiei pentru Cultura Bucuresti si specialistul care a intocmit avizul de desfiintare).

Cookies