34 milioane de euro pe amenajarea şi dotarea parcurilor din Capitală

de:
08 feb. 2011
1 Afișari
34 milioane de euro pe amenajarea şi dotarea parcurilor din Capitală

Întreţinerea celor opt parcuri, aflate în grija Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti, instituţie subordonantă muncipalităţii, se dovedeşte mai costisitoare decât construirea unui pasaj suprateran. Astfel, ALPAB a atribuit în ultimii ani, două contracte cu o valoare totală de 34,4 milioane de euro pentru parcurile Herăstrău, Circului, Cişmigiu, Carol, Tineretului, Unirii, Floreasca şi Bordei. În acelaşi timp, municipalitatea va cheltui aproximativ 28 milioane de euro pentru construirea pasajul suprateran Mihai Bravu-Splaiul Independenţei.

16 milioane de euro pentru refacerea aleilor

Primăria vrea să refacă aleile din principalele parcuri ale Capitalei. Operaţiunea îi va costa pe bucureşteni nu mai puţin de 16 milioane de euro. Contractul a fost deja atribuit însă lucrările vor fi efectuate, şi banii cheltuiţi, abia după ce Consiliul General al Municipiului Bucureşti îşi va da acordul.

Potrivit caietului de sarcini, vor fi demontate bordurile pe o suprafaţă de 150.000 de metri, iar în locul lor montate altele noi de granit sau de beton. Se va turna asfalt nou pe o suprafaţă de 360.000 de metri pătraţi. De asemenea, 14.700 metri pătraţi de pavaj din piatră cubică vor fi refăcuţi.

Pe lângă lucrările de înlocuire a bordurilor şi refacere a asfaltului de pe alei, ALPAB mai intenţionează să facă în parcuri, pe o suprafaţă de 3.240 metri cubi, “pavaj autoblocant din prefabricate noi din beton”, să aducă la cotă căminele de vizitare şi gurile de scurgere şi să folosească pentru plombarea aleilor pe timp de iarnă 750 de metri cubi de mixtură stocabilă.

Spaţii de joacă pentru copii de 18,4 milioane de euro

Pentru dotarea parcurilor cu spaţii de joacă pentru copii, bănci noi, dar şi cu echipamente de fitness, ALPAB a atribuit la sfârşitul anului 2009 un contract în valoare de 18,4 milioane de euro. Banii au fost destinaţi construirii mai multor spaţii de joacă pentru copii, cu tobogane, leagăne, balansoare, diverse figurine şi echipamente. Lucrările de amenajare implică şi înlocuirea actualelor borduri şi instalarea unora noi pe o suprafaţă de 5.000-10.000 de metri liniari, instalarea de noi dale de beton pe o suprafaţă de 5.000 -10.000 de metri pătraţi, dar şi instalarea a aproximativ 240 de coşuri de gunoi.

Contractul prevede şi instalarea a aproximativ 260 de bănci noi de diverse tipuri. Pentru adulţi, parcurile vor fi dotate cu 8 echipamente de fitness, dar şi cu 20 mese de şah şi alte 20 de mese de ping pong.


Ambele contracte au fost atribuite pe o durate de 36 de luni.

Cookies