Primăria dă 2,1 milioane de euro pe întreţinerea a patru pasaje din Capitală

de:
24 ian. 2011
0 Afișari
Primăria dă 2,1 milioane de euro pe întreţinerea a patru pasaje din Capitală

Întreţinerea anuală a unui pasaj subteran în Capitală costă 250.000 de euro. Astfel, Administraţia Străzilor, instituţie subordonată Primăriei Capitalei, va plăti 2,1 milioane de euro pentru întreţinere multianuală (doi ani), reprezentând „intervenţie operativă pentru remedierea finisajelor deteriorate în urma unor accidente şi lucrări pentru menţinerea în permanenţă a aspectului arhitectonic a pasajelor Victoriei, Unirii, Obor şi Mărăşeşti”.

Toate cele patru pasaje au fost renovate în ultimii trei ani. De exemplu, Pasajul Victoriei a fost finalizat abia în urmă cu un an.

Pentru cei 2,1 milioane de euro, firma câştigătoare a contractului va trebui, când va fi necesar, să refacă placajul din granit şi tablă a pasajelor, să refacă structura metalică de susţinere a finisajelor şi să înlocuiască corpurile de iluminat.

De asemenea, serviciile asigurate prin contract includ şi măturat şi stropit carosabil o dată pe lună, măturat şi spălat trotuare şi borduri o dată pe lună, spălat granit o dată pe lună şi impermeabilizarea granitului o dată la doi ani. Pentru 2,1 milioane de euro, firma în cauză mai este obligată să spele şi să refacă vopsitoria cu vopsea superlavabilă a tavanului o dată la doi ani, să spele corpurile de iluminat o dată pe lună şi să înlocuiască lămpile cu halogen atunci când este necesar.

Cookies