Primăria dă 16 milioane de euro pentru refacerea unor alei din parcurile Capitalei

de:
05 feb. 2011
1 Afișari
Primăria dă 16 milioane de euro pentru refacerea unor alei din parcurile Capitalei

Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti, instituţie subordonată municipalităţii, va cheltui 71,4 milioane de lei (aproximativ 16 milioane de euro) pentru a reface aleile din toate cele opt parcuri aflate în administrarea sa, respectiv Herăstrău, Circului, Cişmigiu, Carol, Tineretului, Unirii, Floreasca şi Bordei.

În caietul de sarcini pentru atribuirea contractului nu se precizează cât de deteriorate sunt aleile care vor fi refăcute. Se precizează însă tipul de lucrări ce vor fi efectuate. Astfel, vor fi demontate bordurile pe o suprafaţă de 150.000 de metri, iar în locul lor montate altele noi de granit sau de beton. Se va turna asfalt nou pe o suprafaţă de 360.000 de metri pătraţi. De asemenea, 14.700 metri pătraţi de pavaj din piatră cubică vor fi refăcuţi.

Pe lângă lucrările de înlocuire a bordurilor şi refacere a asfaltului de pe alei, ALPAB mai intenţionează să facă în parcuri, pe o suprafaţă de 3.240 metri cubi, „pavaj autoblocant din prefabricate noi din beton”, să aducă la cotă căminele de vizitare şi gurile de scurgere şi să folosească pentru plombarea aleilor pe timp de iarnă 750 de metri cubi de mixtură stocabilă.

Contractul cadru a fost atribuit pe o perioadă de 36 de luni suma maximă ce va putea fi plătit aul fiind de 23,8 milioane de lei, adică 5,5 milioane de euro.

Cookies