ARHIVA B365

Primăria Capitalei va muta linia de tramvai de pe B. Văcărescu pentru a introduce sens unic

Invitat la ZF Live, Ion Dedu, director executiv al Direcției Transporturi din cadrul Primăriei Capitalei, a vorbit despre lucrările pe care le are în plan Municipalitatea pentru fluidizarea traficului.

„Anul acesta au început lucrările pe Calea Victoriei, unde avem mai mult spaţiu pentru pietoni, prin lărgirea trotuarelor, şi pentru biciclişti, prin introducerea pistelor pentru biciclişti. De asemenea, se lucrează pe Calea Dorobanţilor. Vor exista benzi unice între Şos. Ştefan cel Mare şi Bd. Dacia până spre Piaţa Lahovari. Vom creşte capacitatea intersecţiei Bd. Dacia- C. Dorobanţilor – Str. Mihai Eminescu, contrasensul urmând a se realiza pe Polonă, care va fi tot pe sens unic. De asemenea, se lucrează pentru instituirea sensului unic pe Bd. Lacul Tei. Sunt lucrări simple de marcare. Apoi vom începe introducerea senurilor unice pe Bd. Barbu Văcărescu şi Calea Floreasca. Pe Barbu Văcărescu trebuie să mutăm linia de tramvai pentru introducerea sensului unic”, a declarat Ion Dedu, la ZF Live.

Administrația Străzilor a demarat zilele trecute lucrări de reparații la carosabil și trotuare pe Calea Dorobanților. În același timp, în Piața Alexandru Lahovari se lucrează la reconfigurarea pastilelor din intersecție pentru a permite un acces mai facil pietonilor. Lucrările au fost demarate în contextul noului plan de circulație anunțat de Primăria Capitalei care prevede introducerea sensurilor unice pe mai multe străzi din București, inclusiv pe Calea Dorobanților și pe strada Polonă.

Primăria Capitalei intenționează să introducă sens unic pe Calea Dorobanți și pe strada Polonă. „Se va introduce sens unic pe Calea Dorobanți între Ștefan cel Mare și Bd. Dacia și pe Polonă, între aceleași artere. Practic, pe Calea Dorobanți se va circula doar pe sensul dinspre Ștefan cel Mare spre Dacia, iar pe strada Polonă în sens invers”, declara în decembrie, pentru B365.ro, Ion Dedu.  VEZI LISTA cu toate arterele pe care se va introduce sens unic

Pe aceleași străzi, vor fi delimitate și benzi destinate exclusiv autobuzelor RATB. 

Va fi introdus sens unic și pe Calea Floreasca pe direcţia Stefan cel Mare – zona de Nord a Capitalei, până la intersecţia cu strada Glinka. Pe porţiunea cuprinsă între strada Glinka şi intersecţia cu Șos. Pipera va fi, de asemenea, sens unic, numai că pe cealaltă direcţie, adică Nord-Sud. Strada Glinka va deveni şi ea arteră cu sens unic, pe direcţia Calea Floreasca – Barbu Văcărescu. Pe Calea Floreasca va fi permisă circulaţia în ambele sensuri doar pentru mijloacele de transport în comun, taxiuri şi maşinile de intervenţie 112.

Bulevardul Barbu Văcărescu va deveni şi el unul cu sens unic. Astfel, de la intersecţia cu Bd. Lacul Tei, circulaţia se va desfăşura în sens unic pe direcţia spre Nord, până la intersecţia cu Șos. Pipera. Tot pe Bd. Văcărescu va fi modificată şi linia de tramvai. „Vrem să mutăm linia de tramvai de pe mijlocul străzii, pe margine. Astfel, ambele linii de tramvai vor fi mutate lângă trotuar. Va fi realizat şi un peron înverzit.”, a explicat directorul Ion Dedu. 

Tot pe sens unic se va circula şi pe Bd. Lacul Tei. Mai exact, pe toată lungimea bulevardului va fi introdus sens unic pe direcţia intersecţia cu Doamna Ghica – Barbu Văcărescu.

Și pe Bd. Pache Protopopescu şi Șos. Iancului se va introduce sens unic. Este vorba mai exact de segmentul cuprins între Piaţa Pache Protopopescu şi intersecţia cu Șoseaua Pantelimon. Pe această porţiune se va circula doar pe sensul dintre Piaţa Protopopescu către Șos. Pantelimon. Circulaţia va fi modificată şi bd. Ferdinand. Astfel, de la intersecţia cu Șos. Mihai Bravu până la Piaţa Pache Protopopescu se va circula pe un singur sens, cel descris mai sus. Tot pe un singur sens se va circula şi pe Șos Pantelimon (începând cu intersecţia cu Bd. Iancului), apoi pe strada Ritmului şi se continuă cu sens unic pe Bd. Ferdinand. Sensul de circulaţie admis este dinspre Șos. Pantelimon către Bd. Ferdinand.

Sens unic va fi introdus și pe Strada Progresul de la Răzoare și până la intersecția cu strada C. Istrati. Mai exact, se va circula doar pe sensul dinspre Răzoare spre C. Istrati. Șoferii se vor putea întoarce pe Șos. Viilor, unde se va introduce sens unic pe segmentul  intersecția cu Bd. George Coșbuc și str. Constantin Istrati. De asemenea, pe această porțiune mijloacele de trasport în comun vor avea bandă specială.

Vezi AICI ce alte artere vor mai avea sensuri unice.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button