Primăria Capitalei vrea să închidă opt benzinării MOL din București

09 aug. 2022
2513 Afișari
Primăria Capitalei vrea să închidă opt benzinării MOL din București
Benzinaria MOL de la Gara de Nord din Bucuresti, duminica 27 mai 2012.

Primăria Capitalei vrea închiderea a opt benzinării MOL din București, care s-au sustras de la plata unor sume datorate către municipalitate în baza unui acord de asociere. Aceste benzinării se află pe spații concesionate de municipalitate, iar în cazul unei decizii definitive în instanță în favoarea Primăriei Capitalei, vor trebui să-și închidă spațiile.

Primăria Capitalei cere în instanță rezilierea contractului și închiderea a opt benzinării MOL care s-au sustras de la plata unor sume datorate municipalității, în baza unui contract de asociere care prevedea că Primăria va încasa între 1,7% și 2% din cifra de afaceri realizată în aceste locații, anunță primarul general Nicușor Dan.

Totodată, Primăria Capitalei solicită pagube materiale de aproximativ 1 milion de lei de la firma MOL România.

Conform lui Dan, contractul de asociere semnat în 1995 între Consiliul Local al Municipiului București și MOL România, care a preluat drepturile și obligațiile firmei Petroli România (fostele benzinării Agip) prevedea că părțile conveneau să împartă venitul rezultat din toate activitățile desfășurate, mai precis, vânzare produse petroliere și comercializare alte produse.

Municipalității îi reveneau 2% din cifra de afaceri realizată în șapte locații (Mol Păcii, Mol Politehnică, Mol 1 Mai, Mol Olteniței, Timpuri Noi, Mol Rahova și Mol Piața Muncii) și 1,7% din cifra de afaceri realizată în Mol Colentina.

Cu toate acestea, în locațiile respective, Mol România a desfășurat fără să aibă dreptul, conform contractului, activități comerciale prin intermediul unor alte societăți și s-a sustras astfel de la plata către Primărie a sumelor datorate, afirmă primarul Capitalei.

Dacă societatea acceptă rezilierea acordului de concesiune, benzinăriile se vor închide, deoarece ele sunt localizate pe un spațiu concesionat de municipalitate. Altfel, ele pot funcționa pe perioada judecării cauzei în instanță și până la o sentință definitivă.

Îți mai recomandăm și:

Cookies