ARHIVA B365

Demolarea Cathedral Plaza va costa Primăria Capitalei în jur de patru milioane de euro

Primarul General Sorin Oprescu a declarat că el personal nu a primit somația executorului judecătoresc prin care i se cerea ca până la data de 27 septembrie să intre în legalitate și să emită autorizația de demolare a clădirii Cathedral Plaza. Primarul a spus că a fost evaluat costul desființării clădirii, aesta ridicându-se la patru milioane de euro. Banii vor trebui recuperați, a spus primarul, deoarece legea trebuie aplicată, dar momentan nu se știe de la cine vor fi recuperați.

Reprezentanții firmei Apolodor susțineau însă anul trecut că demolarea până la nivelul 0 (fără subsol) ar dură circa 8 luni, prețul de desființare fiind de 60 de euro pe mp. În condițiile în care clădirea are 25.000 mp construiți, demolarea turnului ar costa 1,5 milioane de euro. 

Executorul judecatoresc Dorina Gont a comunicat Primariei Capitalei, la data de 17 septembrie 2013, Somatia prin care a pus in vedere primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, sa emita in termen de 10 zile decizia de desfiintare a turnului Cathedral Plaza, ridicat fara autorizatie de construire la doar opt metri distanta de monumentul istoric Catedrala Sf. Iosif a Arhierpiscopiei Romano Catolice Bucuresti, pe str. General Berthelot nr. 11 – 15 sector 1, constructie care ameninta integritatea lacasului de cult si care constituie o grava abatere de la normele urbanistice, arată portalul Lumea Justiției. Detalii, aici.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button