Primăria Capitalei vrea să facă „urgent” curățenie la Park&Ride și Terminalul STB Pantelimon. Este locul căruia i se spunea, acum câteva luni, și „Stația STB Cocina”

22 apr. 2024
10256 afișări
Primăria Capitalei vrea să facă „urgent” curățenie la Park&Ride și Terminalul STB Pantelimon. Este locul căruia i se spunea, acum câteva luni, și
Primăria Capitalei vrea să facă „urgent” curățenie la Park&Ride și Terminalul STB Pantelimon. Este locul căruia i se spunea, acum câteva luni, și "Stația STB Cocina". FOTO: Inquam Photos / George Călin

Primăria Municipiului București a scos la licitație un contract pentru curățenie la Park&Ride și Terminalul STB de la Pantelimon. Contractul este pentru o perioadă de nouă luni și are o valoare estimată de 655.926,75 de lei.

Contract pentru curățenie la Park&Ride și Terminalul STB Pantelimon, scos la licitație de PMB

În SEAP (Sistemul Electronic de Achiziții Publice) a fost publicat un anunț de licitație ce are ca obiect „Servicii de curățenie interioară-exterioară PARK & RIDE parcare supraterană și terminal STB intersecție Șoseaua Pantelimon – Șoseaua Vergului Dudești, Bucuresti, sector 2”, potrivit Club Feroviar.

Contractul are o valoare totală estimată de 655.926,75 lei (aproximativ 130.000 de euro), însă poate ajunge și la 947.449,75 lei fără TVA (aproximativ 190.000 de euro), asta dacă este inclusă și valoarea suplimentării serviciilor cu patru luni în anul 2025, în limita creditelor bugetare aprobate.

În anunț se menționează că „este absolut necesar să fie contractate urgent servicii de curățenie”, ținând cont de frecvența persoanelor din terminalul de transport și luând în considerare capacitatea mare de parcare.

De asemenea, municipalitatea vrea să asigure un spațiu potrivit pentru transportul public urban și pentru parcarea mașinilor:

Având în vedere frecvența persoanelor din terminalul de transport și luând în considerare capacitatea mare de parcare, este absolut necesar să fie contractate urgent servicii de curățenie. Serviciile de curățenie trebuie prestate la cele mai înalte standarde de calitate, cu echipamente adecvate, în conformitate cu cerințele prevăzute în caietul de sarcini, cu personal calificat, instruit şi responsabil, în vederea asigurării unui spațiu adecvat și propice pentru transportul public urban și parcări autoturisme, potrivit anunțului din SEAP, conform sursei citate.

Ofertele pot fi depuse până la data de 21 mai 2024, ora 15:00, iar acestea trebuie să fie valabile până la data de 21 noiembrie 2024.

În proiectul inițial de la Terminalul Pantelimon era prevăzută construcția unei parcări subterane, însă planurile s-au schimbat și a fost făcută o parcare supraterană etajată. Terminalul a fost recepționat în luna mai 2022, iar o lună mai târziu aici au început să întoarcă tramvaiele. La parter sunt stațiile de tramvai și de autobuz.

Despre „Stația STB Cocina” am scris anul trecut: FOTO | Există în București și e la capătul de linie de tramvai Cora Pantelimon

Cookies