ESENTIAL

Primăria Capitalei vrea RABLA TAXI: 3.000 de vouchere de 15.000 lei fiecare pentru taximetrişti

RABLA TAXI BUCUREŞTI. Voucherele ar urma să fie date începând cu 1 ianuarie 2020, dacă proiectul va fi aprobat.

„Acordarea de eco-voucher se va face, în schimbul predării spre casare a unui autovehicul uzat, la cerere, o singură dată pentru un transportator autorizat care deţine o autorizaţie taxi / un număr de autorizaţii taxi eliberate de Autoritatea de Autorizare din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, pe perioada de valabilitate a acesteia/acestora. Eco-voucherul nu este transmisibil și are termen de valabilitate maxim 6 luni. Condițiile de acordare a eco-voucherelor se vor stabili prin regulament”, se arată în proiectul de hotărâre.

RABLA TAXI BUCUREŞTI. Eco-voucherele vor putea fi utilizate pentru a achizitiona autoturisme noi cu norme de poluare care să asigure un nivel redus de emisii – EURO 6, non-diesel, hibride sau electrice.

Sumele necesare implementării şi finanțării programului sunt asigurate din alocații bugetare şi/sau alte fonduri legal constituite cu această destinaţie.

RABLA TAXI BUCUREŞTI. „Conform datelor statistice înregistrate în baza de date a autorizaţiilor taxi din Muncipiul Bucureşti, sunt înregistrate un număr de 7463 autorizaţii taxi valabile până la data prezentului raport, din care: autovehiculele taxi fabricate până în anul 2014 inclusiv, reprezintă un număr total de autorizaţii taxi de 4879, autovehiculele taxi fabricate până în anul 2010 inclusiv, reprezintă un număr total de autorizaţii taxi de 2789”, se arată în proiectul de hotărâre.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button