Primăria Capitalei vrea să extindă și să modernizeze rețeaua de tramvai din București. „Cel mai greu o să fie la Piața Unirii”

24 mai 2022
6929 afișări
Primăria Capitalei vrea să extindă și să modernizeze rețeaua de tramvai din București. „Cel mai greu o să fie la Piața Unirii”
Primăria Capitalei vrea să extindă și să modernizeze rețeaua de tramvai din București. „Cel mai greu o să fie la Piața Unirii” | Sursă foto: Agerpres

Primăria Capitalei dorește să extindă rețeaua de tramvai din București cu 30 de kilometri, conform anunțului ce a fost făcut de Nicușor Dan în cadrul undei conferințe de presă.

Rețeaua de tramvai din București ar putea fi modernizată de Primăria Capitalei

În data de 23 mai 2022, Nicușor Dan a luat parte la o conferință de presă unde au fost prezentate proiectele și planurile avute pentru dezvoltarea Capitalei.

Edilul a transmis în cadrul acestuia că municipalitatea dorește să extindă rețeaua de tramvai din oraș cu încă 30 de kilometri. De asemenea, se dorește și modernizarea a 50 de kilometri deja existenți.

Primarul Capitalei, Nicușor Dan a declarat următoarele:

În ceea ce privește cei 50 de kilometri, aceasta este principala urgență, costul este de aproximativ 500 de milioane de euro, pe care sperăm să îi putem accesa din Planul Operațional Regional, care se va lansa în această toamnă, pentru regiunea București-Ilfov care ne interesează pe noi.

În ce zone va fi extinsă linia e tramvai

Primarul Nicușor Dan a anunțat și care sunt zonele în care se dorește extinderea rețelei de tramvai, prin crearea celor 30 de kilometri noi de linie. Iată care sunt acestea:

  • Între linia tramvaiului 41 și Șoseaua de centură,
  • Între strada Luică și Șoseaua Vitan-Bârzești,
  • Între Șoseaua Vitan-Bârzești, Piața Titan, Bulevardul Nicolae Grigorescu și Bulevardul Chișinău,
  • Piața Unirii,
  • Piața Delfinului – Bulevardul Lacul Tei,
  • Între strada Fabrica de Glucoză și Bulevardul Barbu Văcărescu,
  • Între capătul tramvaiului 5 din Băneasa și Complex Băneasa,
  • Între Piața Presei și Complex Băneasa.

Studiile de fezabilitate pentru trei tronsoane (Piața Unirii; Șoseaua Vitan-Bârzești – Bulevardul Chișinău și bucata de la capătul tramvaiului 5, din Băneasa până la Complexul comercial Băneasa) vor fi scoase la licitație în luna iunie a acestui an.

La acest moment Bucureștiul dispune de o rețea de linii de tramvai ce are o lungime totală de 150 de kilometri.

Cookies