ARHIVA B365

Primăria Capitalei dă 4 mil. euro pentru înlocuirea rețelei de apă și canal din 4 cimitire

Potrivit unui proiect de hotarare adoptat joi in Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB), Primăria Capitalei vrea să înlocuiască rețeaua de apă și canal din cimitirele Ghencea, Iancu Nou, Metalurgiei si Sfanta Vineri, aflate in proprietatea CGMB. De banii acestia, in cimitire vor fi amenajate si cismele, scrie HotNews.ro.

Potrivit Municipalitatii, majoritatea cimitirelor din Bucuresti nu au mai fost modernizate de la darea lor in folosita. „Pe langa gradul inalt de uzura a conductelor de alimenatre cu apa potabila, cat si al celor de canalizare, reteaua existenta este in prezent subdimensionata in raport cu cerintele de securitate si igiena actuale. Proprietarii si administratorii de spatii verzi sunt obligati sa asigure drenarea apelor in exces de pe suprafata spatiilor verzi, in reteaua de preluare a apelor pluviale. Se va evita contaminarea solului si a panzei freatice”, se arata in raportul de specialitate anexat proiectului de hotarare.

„In prezentul proiect se vor avea in vedere atat lucrari de modernizare ale retelei de alimentare cu apa cat si ale retelei de canalizare, dar si de infiintare a unui sistem de drenaj de pe suprafetele aleilor secundare aferente cimitirului”, se mai arata in proiectul de hotarare.

Potrivit proiectului, cele 4 milioane de euro se aloca astfel:

Cimitirul Ghencea – 1,2 milione euro

Cimitirul Iancu Nou – 580.000 euro

Cimitirul Metalurgiei – 1,5 milioane euro

Cimitirul Sfanta Vineri – 730.000 euro.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button