LA MINE-N CARTIER

Primăria Capitalei vrea să atragă investitorii greci în parteneriate de modernizare a Bucureștiului

Primarul General si reprezentantii directiilor de Infrastructura si Investitii din cadrul Primariei Generale le-au prezentat acestora principalele proiecte ale Municipalitatii privind dezvoltarea infrastructurii orasului, investitii care pot fi derulate in parteneriat public privat. Alaturi de Primarul Capitalei, la intalnire a participat si Ambasadorul Greciei in Romania, Grigorios Vassiloconstandakis, anunță municipalitatea prin intermediul unui cmunicat de presă remis B365.ro.

„Bucurestiul s-a dezvoltat foarte mult in ultimii 25 de ani. Consider ca este un oras care a stiut sa isi prezinte oferta locurilor de munca, dar si oferta privind posibilitatile de investitii. In acelasi timp, Bucurestiul a inteles importanta utilizarii capitalului strain si acest lucru contribuie la dezvoltarea orasului chiar si in perioada de criza. Ne dorim ca prin investitii sa continuam sa crestem gradul de interes al Bucurestiului in ceea ce priveste tranzactiile financiare, avand grija ca orasul nostru sa arate ca un oras European”, a precizat Sorin Oprescu.

La randul sau, Ambasadorul Greciei in Romania, Grigorios Vassiloconstandakis a aratat ca: „Experienta parteneriatului public privat exista si in Grecia, iar Municipalitatea din Atena beneficiaza de acest tip de investitii. Este insa o experienta relativ noua si este foarte bine ca putem invata unul de la celalat(…) Sunt sigur ca aceasta intalnire se va dovedi una foarte productiva atat pentru Bucuresti, cat si pentru societatile si intreprinderile grecesti care se afla in Romania, mai ales in conditiile in care investitorii pot benficia de parteneriatul public privat”.

De asemenea, reprezentantii Directiei de Investitii din cadrul Municipalitatii au discutat cu investitorii greci despre strategia parcarilor din Bucuresti care include realizarea de parcari noi care pot fi construite in parteneriat public privat.

In cadrul intalnirii Primarul General a prezentat si investitiile Municipalitatii in reabilitarea si dotarea scolilor, precum si investitiile dedicate construirii a doua spitale noi, Foisor si Gomoiu , dar si continuarea investitiilor in modernizarea tuturor spitalelor aflate in administrarea Primariei Generale.

Reprezentantii Municipalitatii si investitorii greci au discutat si despre alte proiecte, cum ar fi: consolidarea cladirilor cu risc seismic, introducerea canalizarii pe toate strazile Capitalei sau reorganizarea serviciului de distributie a energiei termice.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button