LA MINE-N CARTIER

Primăria Capitalei va monta duşuri sub presiune pentru reducerea disconfortului termic

Duşurile au mai fost montate şi anul trecut în Cişmigiu şi în Piaţa Universităţii. „Este vorba de apă injectată sub presiune pentru împrospătarea aerului”, a precizat Oprescu, citat de agenţia NewsIn.

Edilul Capitalei a mai spus că pentru reducerea caniculei, carosabilul va fi spălat în fiecare zi, în intervalul orar 4.00-6.00 dimineaţa, iar seara între orele 22.00-24.00.

„Pentru intervenţiile medicale de urgenţă, primăria se gândeşte să amenajeze locuri de aşteptare pentru motocicliştii medicali”, a spus Oprescu. Edilul a explicat că este vorba de intervenţia unor doctori pe motocicletă care vor putea acţiona rapid atunci când sunt ambuteiaje în trafic, iar ambulanţele nu pot ajunge în zonele solicitate.

De asemenea, vor fi ampasate corturi cu apă în intersecţiile mari din Capitală, în diverse instituţii ale statului precum şi în mall-uri, unde cetăţenii vor putea beneficia de îngrijiri medicale de urgenţă.

Pentru a combate efectele caniculei, Primari a amenajat in zone cu trafic pietonal intens sase corturi anticanicula (la Universitate, la Cismigiu, la Piata Romana in dreptul statiei de metrou, la intrarea Charles de Gaulle din parcul Herastrau, la Piata 11 iunie, precum si la Gara de Nord) urmand ca, pana saptamana viitoare, sa fie amplasate alte 14 corturi.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button