Primăria Capitalei va fi restructurată. Opt instituții și direcții din PMB ar urma să fie desființate

23 iun. 2024
1221 afișări
Primăria Capitalei va fi restructurată. Opt instituții și direcții din PMB ar urma să fie desființate
Primăria Capitalei va fi restructurată. Opt instituții și direcții din PMB ar urma să fie desființate | Sursa foto: B365

Primăria Capitalei urmează să fie restructurată. Opt instituții și direcții ar urma să fie desființate din subordinea Primăriei Municipilui București.

Primăria Capitalei va fi restructurată

Mai multe instituții și drecții din subordinea Primăriei Municipiului București urmează să fie desființate, după ce activitatea și personalul vor fi transferate altor instituții. Mai exact, este vorba despre un număr de opt instituții, iar procedura se va desfășura până la data de 15 iulie.

Decizii în acest sens vor fi luate conform unuor proiecte de hotărâre care vor fi dezbătute în ședința de vineri a Consiliului General al Capitalei, potrivit Economica.net.

Pe ordinea de zi figurează și alte proiecte pentru reorganizarea unor instituții din subordinea PMB. Propunerile de reorganizare au fost făcute în conformitate cu Legea 296/2023 privind unele măsuri fiscal bugetare pentru asigurarea sustenabilității financiare a României pe termen lung. Mai precis, măsurile vizează încadrarea în procentul de 8% funcții de conducere, conform Legii 296/2023.

Activitatea și personalul vor fi transferate

Prin urmare, activitatea și persoanlul mai multor instituții vor fi transferate.

  • Direcția Generală de Arhitectură Peisagistică și Monumente de For Public vor fi transferate la Centrul de Cultură Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului.
  • În prezent, Centrul de Cultură Palatele Brâncovenești are 51 de posturi, iar Direcția de Arhitectură Peisagistică are 64 de posturi. Noua organigramă va avea 98 de posturi, dintre care șapte de conducere.
  • Centrul Metropolitan de Educație şi Cultură Ioan Dalles, Centrul Cultural Expo Arte și Centrul pentru Tineret vor fi transferate la Şcoala de Artă București, care se reorganizează și își schimbă denumirea în Școala de Belle Arte. Aceasta va avea 72 de posturi. Cele patru instituții au în prezent un total de 89 de posturi aprobate.
  • Centrul pentru Seniori va fi transferat la Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București, care va avea astfel un total de 884 de posturi. În prezent, Centrul pentru Seniori are 47 de posturi, iar DGASMB are 864 de posturi, dintre care 70 de conducere.
  • Centrului de Protecție a Plantelor urmează să fie transferate la ALPAB. În urma acestei măsuri, numărul total de posturi al ALPAB va creşte de la 371 la 386, iar numărul posturilor de conducere se va mări de la 22 la 24. În prezent, Centrul de Protecția a Plantelor are 47 de posturi.
  • Activitatea și personalul Centrului Cultural Lumina vor fi transferate la Creart. În prezent, Lumina are 15 posturi, iar CREART are 49, urmând să rezulte o instituție cu 54 de posturi, dintre care patru de conducere.
  • Activitatea şi cele opt posturi de la Casa Artelor Dinu Lipatti vor fi transferate Muzeului Municipiului București.

Numărul de posturi la Primăria Capitalei ar fi redus la 1.175 față de 1.272

Conform unui alt proiect, numărul de posturi din Primăria Capitalei va fi redus. Mai exact, de la 1.175 de posturi la 1.272 de posturi în prezent (dintre care 146 de conducere). Cele 1.175 de posturi vor fi repartizate astfel:

  • 976 funcţii publice, dintre care 93 de funcții de conducere,
  • 196 de funcții de natură contractuală dintre care șapte funcţii contractuale de conducere
  • trei funcții de demnitate publică.

Citește și:

Cookies