Primăria Capitalei va cumpăra 20 de minicentrale termice mobile, care pot încălzi peste 16.300 de apartamente din București

30 mart. 2023
248 Afișari
Primăria Capitalei va cumpăra 20 de minicentrale termice mobile, care pot încălzi peste 16.300 de apartamente din București
Primăria Capitalei va cumpăra 20 de minicentrale termice mobile, care pot încălzi peste 16.300 de apartamente din București. Sursa foto: Facebook/ Nicușor Dan

Nicușor Dan a anunțat că Primăria Capitalei va cumpăra 20 de minicentrale termice mobile. Acestea vor asigura confortul termic al bucureștenilor din peste 16.300 de apartamente din toate cele șase sectoare.

Primăria Capitalei va cumpăra 20 de minicentrale termice mobile

Vom achiziționa 20 de minicentrale termice mobile care vor asigura confortul termic al populației din peste 16.300 de apartamente din toate cele 6 sectoare ale Capitalei, anunță Nicușor Dan într-o postare pe pagina de Facebook.

De pe urma acestor minicentrale termice vor beneficia aproximativ 40.000 de bucureșteni. Primarul general al Capitalei spune că aceste 20 de minicentrale modulare îi vor ajuta pe oameni să treacă cu bine de viitoarele trei ierni. De asemenea, în momentul în care va fi gata noua centrală în cogenerare din Titan, aceste minicentrale vor putea fi relocate în alte puncte critice din oraș care au nevoie să fie modernizate.

Sursa foto: Facebook/ Nicușor Dan
Sursa foto: Facebook/ Nicușor Dan

Containere mobile care au echipamente pentru producerea energiei termice

Mai exact, aceste 20 de minicentralele termice sunt containere ce pot fi transportate, mobile, în care se află amplasate echipamentele pentru producerea de energie termică – cazane de apă caldă, conducte, vase de expansiune, colectoare, furnitura pentru comandă, control și funcționare (vane, robineți, filtre etc), stații de tratarea apei, instalații de alimentare cu combustibil, apă, energie electrică, automatizare, parte electrică etc.

La solicitarea Primăriei Municipiului București, studiul de fezbilitate a fost realizat de ADI Termoenergetica București-llfov.

Valoarea totală a investiției este de 113.038.600 lei, fără TVA, transmite primarul General al Capitalei, Nicușor Dan.

Sursa foto: Facebook/ Nicușor Dan
Sursa foto: Facebook/ Nicușor Dan

Importante tronsoane de termoficare au o vechime de peste 40 de ani, potrivit raportului de specialitate. Din această cauză, punctele termice care se află la capetele de rețea nu pot asigura serviciul de furnizare a agentului termic și a apei calde la parametrii înalți.

Cookies