Primăria Capitalei va construi un pod pietonal în Parcul Regele Mihai I (fost Herăstrău). Valoarea totală a investiției este de 2.246.644,72 lei

03 aug. 2022
894 Afișari
Primăria Capitalei va construi un pod pietonal în Parcul Regele Mihai I (fost Herăstrău). Valoarea totală a investiției este de 2.246.644,72 lei
Primăria Capitalei va construi un pod pietonal în Parcul Regele Mihai I (fost Herăstrău). Valoarea totală a investiției este de 2.246.644,72 lei | Sursă foto: Facebook-Nicușor Dan

Primăria Capitalei a anunțat că urmează să fie construit un pod pietonal în Parcul Regele Mihai I (fostul Herăstrău). Acesta va fi utilizat pentru traversarea lacului din parc.

Pod pietonal în parcul Regele Mihai I (fost Herăstrău)

Marți, 2 august 2022, primarul Nicușor Dan a anunțat că a fost semnată autorizația de construcție pentru un pod pietonal mobil, în parcul Parcul Regele Mihai I. Acesta va fi amplasat lângă podul de cale ferată și va fi folosit pentru traversarea lacului Herăstrău.

Podul urmează să fie construit de către Primăria Municipiului București, prin Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București.

Podul va asigura deplasarea în siguranță a vizitatorilor și a ambarcațiunilor de agrement care vor putea trece atât pe sub podul pietonal, cât și pe sub podul CF, a anunțat primarul general al Capitalei, Nicușor Dan.

Ce valoare are această investiție

În perioada ce urmează, Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București va demara procedura de achiziție în ceea ce privește proiectarea și execuția lucrărilor pentru acest pod.

Nicușor Dan a informat că valoarea totală de investiții ajunge la suma de 2.246.644,72 de lei cu TVA inclus. În ceea ce privește durata de realizare a acestei investiții termenele sunt următoarele:

  • 2 luni pentru proiectarea podului,
  • 8 luni pentru execuția podului.

La momentul actual, în apropierea podului de cale ferată, a fost amenajată o pasarelă provizorie ce permite trecerea pietonilor. Aceasta este construită din elemente metalice și a fost închiriată de Ministerul Apărării Naționale. Problema cu această construcție provizorie este că blochează deplasarea ambarcațiunilor pe sub podul de cale ferată.

Podul pietonal ce urmează să fie construit va permite ambarcațiunilor să treacă, iar pietonilor să traverseze lacul Herăstrău.

Cookies