Primăria Capitalei trebuie să facă loc în stație pentru tramvaiele Imperio pe mai multe trasee STB. Nicușor Dan: Vom înlocui peroane vechi și vom moderniza stații

06 mart. 2023
527 Afișari
Primăria Capitalei trebuie să facă loc în stație pentru tramvaiele Imperio pe mai multe trasee STB. Nicușor Dan: Vom înlocui peroane vechi și vom moderniza stații
Primăria Capitalei trebuie să facă loc în stație pentru tramvaiele Imperio pe mai multe trasee STB. Nicușor Dan: Vom înlocui peroane vechi și vom moderniza stații. Sursa imagine: Inquam Photos / Octav Ganea

Înainte ca tramvaiele Imperio să înceapă să circule și pe alte trasee STB, Primăria Capitalei trebuie să le facă loc în stație. Nicușor Dan anunță că municipalitatea o să înlocuiască peroanele vechi, deteriorate, iar stațiile de tramvai vor fi modernizate.

Pregătiri pentru tramvaiele Imperio pe noi trasee STB

Vom înlocui peroane vechi, deteriorate și vom moderniza stații de tramvai, anunță Nicușor Dan într-o postare pe pagina de Facebook.

Lista peroanelor care vor fi modernizate, astfel încât să aibă loc tramvaiele Imperio:

  • strada Ștefan Hepites (pe ambele sensuri de mers, pe Șos. Viilor, la intersecția cu str. Ștefan Hepites, Sectorul 5),
  • Piața Unirii (capătul de linie al tramvaielor 32, la intersecția Bd. Regina Maria cu Bd. Unirii și Splaiul Independenței, Sectorul 4),
  • Depou Alexandria (capătul de linie al tramvaielor 32, peron debarcare, în dreptul Depoului Alexandria, Sectorul 5),
  • Pasaj Colentina (pe Șos. Colentina, în bucla în care întorc tramvaielor liniei 21, Sectorul 2),
  • Piața Hurmuzachi (ambele sensuri de mers de pe Șoseaua Mihai Bravu, aflate în sectoarele 2 și 3, la intersecția cu Bulevardul Basarabia și respectiv Calea Călărași).

Noile stații vor fi corelate cu semaforizarea și cu trecerile de pietoni și vor avea rampe de acces pentru persoane cu dizabilități și cărucioare pentru copii, transmite primarul general al Capitalei.

De asemenea, stațiile vor fi echipate și cu:

  • indicatoare;
  • coșuri de gunoi;
  • garduri de protecție;
  • elemente reflectorizante;
  • adăposturi pentru călători.

Indicatorii tehnico-economici (documentele necesare pentru avizarea lucrărilor de intervenții) au fost aprobați de Consiliul General al Municipiului București.

Tramvaiele Imperio, prezente pe liniile 41 și 25

De la 1 martie 2023, tramvaiele Astra Imperio circulă și pe linia 25. Tramvaiele 25 fac legătura între CFR Progresul și Depoul Militari, iar această rută este una dintre cele mai folosite de bucureșteni.

Noile tramvaie fac parte din lotul celor 100 contractate de Primăria Municipiului București cu Astra Vagoane Călători Arad. Din aceste 100 de tramvaie, 20 circulă deja pe linia 41.

Cookies