Primăria Capitalei: S-a intervenit cu 188 de utilaje pentru prevenirea poleiului

de:
07 ian. 2019
0 Afișari
Primăria Capitalei: S-a intervenit cu 188 de utilaje pentru prevenirea poleiului

Începând cu ora 20.00, operatorii de deszăpezire au iniţiat aplicarea tratamentelor cu material antiderapant cu 74 de utilaje, astfel încât traficul rutier să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, se arată într-un comunicat de presă transmis, duminică seară, de Primăria Capitalei.

La această oră numărul utilajelor a fost suplimentat, iar în Bucureşti acţionează, în teren, 188 de utilaje.

„În funcţie de evoluţia fenomenelor meteorologice, întregul parc de utilaje care participă la aplicarea programelor de deszăpezire şi combatere polei este pregătit să intervină. Menţionăm că în prezent se intervine pe arterele cuprinse în Urgenţa I, respectiv în zonele din proximitatea pantelor, rampelor, podurilor, dar şi pe arterele cu trafic RATB, obiective sociale, instituţii publice, instituţii de învăţământ etc. Ulterior, operatorii de deszăpezire urmează să intervină şi pe arterele secundare, cuprinse în Urgenţa II”, scrie în comunicat.

În ceea ce priveşte persoanele fără adăpost, echipele Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (DGASMB) continuă acţiunile privind depistarea persoanelor fără adăpost, în vederea cazării acestora în centrele municipalităţii. De asemenea, DGASMB monitorizează, în 141 de locaţii, aproximativ 70 de persoane care refuză cazarea în centrele sociale, distribuind ceai şi supă caldă, precum şi geci, bocanci, pături.

„Precizăm că în acest moment în centrele DGASMB sunt cazate 317 persoane, din care 67 aduse în această seară. Reamintim că Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti are deschis continuu (24/24) un Serviciu de urgenţe sociale, tel scurt 021.9524, la care bucureştenii pot sesiza cazurile de persoane fără adăpost”, arată sursa citată.

De asemenea, Primăria municipiului Bucureşti pune la dispoziţia cetăţenilor numărul de telefon gratuit 0800.800.868, unde aceştia pot semnala eventuale probleme apărute în urma ninsorilor/precipitaţiilor.

Cookies