Primăria Capitalei reia construirea şi amenajarea Clădirii Lapidarium Văcăreşti. Proiectul face parte din planul de amenajare a Parcului istoric Mogoşoaia

09 oct. 2022
1773 Afișari
Primăria Capitalei reia construirea şi amenajarea Clădirii Lapidarium Văcăreşti. Proiectul face parte din planul de amenajare a Parcului istoric Mogoşoaia
Primăria Capitalei reia construirea şi amenajarea Clădirii Lapidarium Văcăreşti. Proiectul face parte din planul de amenajare a Parcului istoric Mogoşoaia. Sursa foto: Facebook/ Nicușor Dan

Nicușor Dan anunță că Primăria Capitalei reia proiectul construirii și amenajării Clădirii Lapidarium Văcăreşti din cadrul Centrului Cultural Palatele Brâncoveneşti. Lucrarea a fost demarată în anul 2012, dar nici până în prezent nu a fost finalizată. Primarul Capitalei spune că, de data aceasta, proiectul va fi dus la bun sfârșit.

Construirea şi amenajarea Clădirii Lapidarium Văcăreşti

„Reluăm şi ducem la bun sfârşit proiectul construirii şi amenajării Clădirii Lapidarium Văcăreşti din cadrul Centrului Cultural Palatele Brâncoveneşti, o lucrare demarată în anul 2012 şi nefinalizată”, anunță Nicușor Dan pe Facebook.

Primăria Municipiului București, prin Centrul de Cultură „Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului”, a lansat licitația pentru achiziţia lucrărilor necesare finalizării proiectului.

Astfel, Clădirea Lapidarium Văcăreşti va avea:

  • două săli expoziţionale, care vor adăposti elemente litice, fresce, machete, relevee şi alte piese documentare și de artă,
  • un Foaier,
  • o Sală Auditorium cu 200 de locuri, care va găzdui evenimente culturale, precum: recitaluri, concerte, piese de teatru, conferințe, simpozioane etc.

Depozit vizitabil

Nicușor Dan anunță că, în cadrul aceluiași proiect, va fi amenajat și un depozit vizitabil. Aici vor fi expuse fragmente litice provenite în urma demolării Mănăstirii Văcărești, care a avut loc în anul 1986.

„Punerea în valoare a pieselor care au aparţinut Mănăstirii Văcăreşti reprezintă o reparaţie morală a acţiunilor regimului comunist”, spune primarul Capitalei.

În acest moment, proiectul este realizat în proporție de 75%. Din momentul în care va fi emis ordinul de începere a lucrărilor, termenul de execuție este de 14 luni.

„Proiectul face parte din planul de amenajare a Parcului istoric Mogoşoaia, aprobat prin PUZ în anul 2011, şi urmăreşte ca prin diversificarea ofertei culturale să răspundă cerinţelor unui public tot mai numeros”, transmite Nicușor Dan.

Atât caietul de sarcini, cât şi documentaţia pentru procedură pot fi văzute pe site-ul Sistemului Electronic de Achiziţii Publice, AICI.

Cookies