ARHIVA B365

Primăria Capitalei refuză să îi plătească 165 milioane de euro lui Constanda. Face apel la decizia Tribunalului

În momentul de fata sentinta nu este executorie, deci suma nu poate fi ceruta si executata silit, calea de atac a apelului suspendand executarea, precizează reprezentanţii Primăriei Capitalei într-un comunicat.

„Avand in vedere caracterul devolutiv al caii de atac a apelului, consideram ca instantele judecatoresti, reanalizand mijloacele de proba solicitate de parti, ar putea schimba in tot hotararea atacata in sensul respingerii actiunii reclamantilor Maria si Costica Constanda. Totodata, trebuie precizat ca Primarul General al Municipiului Bucuresti, Sorin Oprescu, a supus aprobarii CGMB proiectul de hotarare privind aprobarea planului urbanistic zonal din sos. Nordului nr. 114- 140, in cadrul a patru sedinte de Consiliu din datele 31.08.2009, 25.09.2009 si 30.09.2009, anterior formularii actiunii instanta a sotilor Constanda, Consiliul General al Municipiului Bucuresti aproband PUZ-ul in cauza in sedinta din data de 17.12.2010”, se mai menţionează în comunicat.

Tribunalul Bucureşti a decis că municipalitatea bucureşteană trebuie să îi plătească omului de afaceri Costică Constanda peste 145 de milioane de euro şi aproape 80 de milioane de lei judecătorii desfăcând, totodată, contractul de schimb cu terenurile din Parcul Bordei şi Satul Francez.

Procesul dintre Constanda şi Primăria Capitalei a înregistrat două premiere. Este pentru prima oară în istoria Bucureştiului când Primăriei Generale i se cere să despăgubească un teren evaluat la o asemenea sumă. A doua este faptul că pentru acest proces s-a plătit cea mai mare taxă de timbru din istoria Tribunalului Bucureşti, 1,5 milioane de euro.

Citeşte şi Istoria războiului dintre Primărie şi Constanda


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button