ÎN BUCUREȘTI

Primăria Capitalei rămâne fără bani. „Municipalitatea este într-o situație financiară dificilă”, spune Nicușor Dan

Primăria Capitalei se confruntă cu probleme financiare, după cum a declarat chiar primarul General, Nicușor Dan. Lipsa de fonduri a Primăriei Municipiului București se va materializa în cedarea mai multor proiecte importante de infrastrucutră către primăriile de sector.

Situația financiară de la Primăria Capitalei nu este roz. Primarul Bucureștiului, Nicușor Dan, a declarat în cursul zilei de marți că Primăria Capitalei duce lipsă de bani în vederea continuării unor proiecte, motiv pentru care Primăria Municipiului București a decis cedarea mai multor proiecte importante către primăriile de sector, potrivit Adevărul.

Ce proiecte cedează Primăria Capitalei din cauza lipsei fondurilor

Proiectele pe care Primăria Capitalei le va ceda primăriilor de sector sunt extinderea unei linii de metrou, patru grădinițe, patru unități after school, precum și o parcare din zona de sud a Bucureștiului. Nicușor Dan a făcut anunțul în cadrul ședinței ordinare a Consiliului General al Municipiului București din data de 29 iunie 2021.

„Municipalitatea este într-o situaţie financiară dificilă, şi pentru că sectoarele şi-au arătat disponibilitatea de a prelua obiective de investiţii pe care noi nu ne permitem să le facem, pentru a nu bloca nişte investiţii utile pentru bucureşteni, avem mai multe proiecte care sunt începute de noi şi pe care le vor face primăriile de sector. Este vorba de patru grădiniţe în Sectorul 2, noi am făcut documentaţiile, le predăm azi şi vor realiza proiectele, patru after school în Sectorul 5, şi în Sectorul 4 extinderea liniei de metrou către sud şi un park ride pe un teren adiacent acestei linii”, a declarat Nicușor Dan.

Situația financiară de la Primăria Capitalei este complicată încă din primăvară

Un alt proiect cedat de primăria Capitalei este cel de la Pasajul Doamna Ghica, cedat tot din cauza că „Primăria nu are bani”, după cum spunea Nicușor Dan pe 1 martie. Astfel, finalizarea lucrărilor de la acest pasaj va fi efectuată de Primăria Sectorului 2. Primarul general al Capitalei, a anunţat miercuri, 17 iunie, că a fost semnat contractul între PMB şi Primăria Sectorului 2 pentru finalizarea lucrărilor la Pasajul Doamna Ghica, iar valoarea totală a investiţiei este de 144 milioane lei.

În ciuda acestui fapt, la vizita de la stația de epurare de la Glina, primarul general al Capitalei a susținut că situaţia financiară a Primăriei şi relaţiile contractuale pentru diferite investiţii în curs sunt „mai mult decât stabile”, asigurând că autoritatea locală face tot ce ţine de ea pentru a plăti societăţile comerciale partenere la timp.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button