Primăria Capitalei promite 544 de intersecții semaforizate inteligente. Caietul de sarcini, în dezbatere publică

10 mai 2022
624 Afișari
Primăria Capitalei promite 544 de intersecții semaforizate inteligente. Caietul de sarcini, în dezbatere publică
Primăria Capitalei promite 544 de intersecții semaforizate inteligente. Caietul de sarcini, în dezbatere publică. Sursa foto: Unsplash

Primăria Capitalei vrea ca orașul să aibă 544 de intersecții semaforizate inteligente. Municipalitatea își dorește să modernizeze și să extindă Sistemul de semaforizare inteligentă din oraș. Caietul de sarcini a fost lansat în dezbatere publică, anunță Nicușor Dan.

Primăria Capitalei promite 544 de intersecții semaforizate inteligente

Nicușor Dan anunță că Primăria Capitalei a lansat în consultare publică caietul de sarcini corespunzător continuării proiectului „Modernizarea și extinderea Sistemului de semaforizare inteligentă  Managementul Traficului București-Ilfov – (BTMS)”.

Prin intermediul acestei investiții, PMB vrea să integreze în BTMS 225 de intersecţii noi, să upgradeze tehnologic cele 260 de intersecţii deja integrate şi să realizeze un Centru integrat modern de management al traficului.

În momentul în care proiectul va fi finalizat, Bucureștiul va avea 544 de intersecţii semaforizate moderne, care vor fi integrate în sistemul de management al traficului, după ce în această vară vor fi finalizate lucrările la alte 59 de intersecții semaforizate.

Caietul de sarcini, în dezbatere publică

Anunţul de consultare a fost făcut public pe platforma de achiziţii publice: www.e-licitaţie.ro, AICI.

Observaţiile şi recomandările în ceea ce privește conţinutul caietului de sarcini pentru achiziţia serviciilor de elaborare a documentaţiei tehnico-economice – faza Studiu de Fezabilitate, dar şi orice alte recomandări, se vor trimite pe adresa de e-mail: [email protected], până joi, 19 mai 2022.

Proiectul pe care Primăria Capitalei urmează să-l implementeze va fi realizat atât prin atragerea finanţărilor externe, cât şi prin fondurile de la bugetul local.

Integrarea intersecțiilor semaforizate din București în BTMS are ca rezultat:

  • reducerea timpilor de deplasare,
  • fluidizarea circulației în zonele controlate de sistem,
  • fiabilitatea crescută a echipamentelor,
  • consumul redus de energie și performanțe crescute,
  • prioritizarea în intersecții pentru mijloacele de transport în comun,
  • existența unui punct unic de control al întregului sistem.

În perioada 2006-2007 a început realizarea Sistemului de Management al Traficului. Acesta a fost de-a lungul anilor operat, menţinut şi extins, declară PMB.

„Tot acest efort va contribui semnificativ la reducerea timpilor de așteptare în trafic din București”, spune Nicușor Dan într-o postare pe Facebook.

Cookies