Primăria Capitalei: Proiectul Glina a fost DEBLOCAT. Ce lucrări se vor face şi cât costă

de:
04 mai 2016
0 Afișari
Primăria Capitalei: Proiectul Glina a fost DEBLOCAT. Ce lucrări se vor face şi cât costă

Primăria Capitalei anunţă că a fost semnat contractul „Reabilitarea colectoarelor principale de canalizare”, în cadrul proiectului „Finalizarea stației de epurare Glina, reabilitarea principalelor colectoare de canalizare şi a canalului colector Dâmboviţa (Caseta), în Municipiul Bucureşti”.

„Zilele acestea s-a semnat contractul de lucrări „Reabilitarea colectoarelor principale de canalizare (A0 şi B0)”, cel de-al doilea contract de lucrări în cadrul proiectului „Finalizarea stației de epurare Glina, reabilitarea principalelor colectoare de canalizare şi a canalului colector Dâmboviţa (Caseta), în Municipiul Bucureşti”, proiect cofinanţat din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu 2007-2013″, se arată într-un comunicat al Primăriei.

Ca valoare și complexitate, această investiție are un caracter de unicitate și se situează în topul investițiilor în infrastructură din România, până în prezent. Printre obiectivele vizate şi beneficiile ce se vor obţine la finalizarea lucrărilor, reabilitarea principalelor colectoare A0 şi B0 reprezintă una din componentele definitorii ale acestui proiect integrat major de infrastructură. Se asigură astfel, simultan, reducerea nivelului de infiltraţii în reţeaua de canalizare, eliminarea riscului de prăbuşire, mărirea capacităţii portante şi asigurarea debitului de apă uzată tranzitat către Staţia de Epurare de la Glina, pe perioada lucrărilor de reabilitare a Casetei de apă uzată, programate pentru etapa 2014 – 2020, o altă componentă importantă a proiectului”, a declarat Primar General, Razvan Sava.

Valoarea acestui contract este de 63.799.648,46 lei, fără TVA, el fiind atribuit în urma procedurii de achiziţie publică, Asocierii Tahal Consulting Engineers Ltd. – Triada Prod Impex SRl, lider al asocierii fiind Tahal Consulting Engineers Ltd.

Contractul include proiectarea şi execuţia lucrărilor, iar durata de implementare a acestui contract este de 18 luni.

Obiectivele principale ale contractului vizează: reabilitarea colectoarelor istorice A0 şi B0, între Podul Ciurel şi Podul Mihai Bravu, pe o lungime de aproximativ 10,5 km în scopul reducerii gradului de diluţie al apei uzate care intră în procesul de epurare în Staţia de Epurare a Apelor Uzate Glina, eficientizând în acest mod costurile de operare şi întreţinere ale staţiei, reducerea nivelului de infiltraţii în reţeaua de canalizare, astfel diminuând riscul producerii de inundaţii în zonele istorice ale oraşului şi eliminarea riscului de prăbuşire, dată fiind vechimea acestora.

Unele porţiuni prezintă în momentul de faţă un risc ridicat de prăbuşire, aceste colectoare principale datând de la începutul anilor 1900.

Cookies