Primăria Capitalei preia clădirea monument a BCR de pe Lipscani

de:
28 iun. 2013
7 Afișari
Primăria Capitalei preia clădirea monument a BCR de pe Lipscani

Clădirea de pe strada Lipscani nr. 18-20 va intra în proprietatea Primăriei Capitalei în urma unei tranzacții imobiliare cu Banca Comercială Română, tranzacție aprobată printr-o hotărâre a Consiliului General al Municipiului Bucureti de vineri, 28 iunie. Palatul Băncii Generale Române, clădire monument istoric clasa A, construită la sfârșitul secolului al XIX-lea, valorează circa 18 milioane de euro, potrivit raportului de specialitate anexat hotărârii de Consiliu.

În schimbul acestuia, Primăria Capitalei va da Băncii Comerciale Române terenul din Calea Victoriei nr. 15, pe care este construit turnul Bancorex. Turnul de lângă Palatul CEC aparține BCR din 1999, după ce Bancorex a dat faliment, iar terenul aparține Primăriei Capitalei. Conform raportului de specialitate, terenul valorează 8,2 mil. de euro.

Alături de acest teren, Primăria Capitalei va da BCR suma de 6 milioane de euro pentru a putea intra în proprietatea clădirii din strada Lipscani.

În clădirea din Centrul Istoric, municipalitatea va amenaja pinacoteca Municipiului București, muzeu de tablouri.  Aceasta va adăposti 2546 de lucrări de pictură românești, 402 lucrări de sculptură, 87 de lucrări de artă decorativă și 2445 lucrări de grafică. 

Cookies