ARHIVA B365

Primăria Capitalei preia ELCEN la preț de FALIMENT. Va plăti 2 miliarde lei, inclusiv pentru datorii

„Soluția de reorganizare propusă vizează, în esență, transferul de active din patrimoniul ELCEN către o nouă entitate, compania municipală Energetica SA, aflată în subordinea Primăriei Capitalei. Cum și RADET, aflat tot în insolvență, va proceda la transferul de active către Energetica, se va centraliza sistemul de alimentare cu energie termică al Capitalei – SACET, care va asigura servicii de termoficare de calitate pentru bucureșteni”, se arată într-un comunicat al Sierra Quadrant.

Noul administrator judiciar al ELCEN a fost desemnat în această poziție de către creditorii societății luna trecută, în locul celui provizoriu KPMG Restructuring. Sierra Quadrant a câștigat anul trecut licitația organizată de ANAF pentru gestionarea insolvenței ELCEN.

Potrivit legislației în vigoare, în cazul unei companii cu statut de mare contribuabil aflată în insolvență și care are datorii bugetare mai mari de 20 milioane lei, Fiscul organizează o procedură competitivă de selecție a unui practician în insolvență, firma câștigătoare fiind ulterior susținută de ANAF în adunarea creditorilor pentru a fi desemnată ca administrator judiciar. Fiscul este și cel mai mare creditor al ELCEN. Potrivit planului de reorganizare a ELCEN, transferul de active și activități este prevăzut să fie realizat până la finele anului 2018, cu o perioadă tranzitorie estimată la un an.

Sursa: profit.ro


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button