Primăria Capitalei preia adăpostul Odăi și se va ocupa de îngrijirea celor 750 de câini fără stăpân

08 feb. 2021
29 Afișari
Primăria Capitalei preia adăpostul Odăi și se va ocupa de îngrijirea celor 750 de câini fără stăpân

Primăria Capitalei preia adăpostul Odăi, urmând să se ocupe de îngrijirea celor 750 de câini fără stăpân, conform unui anunț al edilului Nicușor Dan.

Primăria Capitalei preia adăpostul Odăi, prin ASPA, deoarece animalele fără stăpân nu trebuie să aibă de suferit, spune edilul.

Anunțul făcut de Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook vine după ce asociaţia pentru protecţia animalelor Kola Kariola a avertizat că cei 750 de câini aflaţi în adăpostul Odăi, care ține de Primăria Sectorului 1, riscă să devină victime colaterale în scandalul dintre primarul Clotilde Armand şi firma de salubritate Romprest.

“În contextul problemelor care au apărut între compania Romprest Service și Primăria Sectorului 1 și pentru a nu risca să rămână fără îngrijire câinii de la adăpostul Odăi, am solicitat ca ASPA (din subordinea Primăriei Capitalei) să asigure serviciul, astfel încât animalele fără stăpân să fie protejate. Am primit mai multe semnale și din partea unor ONG-uri pentru a colabora,  în sensul asigurării, în continuare, a adăpostului, hranei și îngrijirii acestora. Primăria Capitalei poate finanța acest adăpost, pentru o perioadă de 1-2 luni. În acest interval se pot găsi soluții pe termen lung. Orice s-ar întâmpla în relațiile contractuale dintre administrația publică și un agent economic sau altul, animalele fără stăpân nu trebuie să aibă de suferit”, a declarant Nicușor Dan.

Primăria Sectorului 1 a anunțat deschiderea a patru centre de sterilizare

Clotilde Armand a anunțat deschiderea a patru centre de sterilizare a câinilor fără stăpân după ce joi Asociația pentru protecţia animalelor Kola Kariola avertiza că 750 de câini aflaţi într-un adăpost de pe șoseaua Odăi sunt în pericol.

“Am avut astăzi o întâlnire cu reprezentanții mai multor asociații care luptă de mulți ani pentru protecția animalelor despre situația de la Odăi și concluzia este una foarte clară: Lagărul Odăi trebuie închis urgent! Iar primăria Sectorului 1 sub conducerea mea își asumă să deschidă patru centre de sterilizare în sectorul 1! Mulțumesc celor care au participat la această întâlnire și îi asigur de toată deschiderea Primăriei Sectorului 1”, a spus Clotilde Armand.

Cookies