Primăria Capitalei plătește o sumă uriașă pentru modernizarea locurilor de joacă din parcuri. Un tobogan costă peste 1.000 de euro, și nici leagănele nu sunt chiar ieftine

06 mart. 2023
158 afișări
Primăria Capitalei plătește o sumă uriașă pentru modernizarea locurilor de joacă din parcuri. Un tobogan costă peste 1.000 de euro, și nici leagănele nu sunt chiar ieftine
Primăria Capitalei plătește o sumă uriașă pentru modernizarea locurilor de joacă din parcuri. Un tobogan costă peste 1.000 de euro, și nici leagănele nu sunt chiar ieftine. Sursa foto: Captură video/ Facebook Nicușor Dan

A venit primăvara, iar Primăria Capitalei a demarat lucrările pentru modernizarea locurilor de joacă din parcuri, însă suma alocată pentru acestea este uriașă. Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB) din subordinea PMB a încheiat un contract cu o firmă din Turcia.

Modernizarea locurilor de joacă din parcuri

Municipalitatea a alocat sume uriașe pentru amenajarea parcurilor din Capitală, iar devizul de decontare a lucrărilor vorbește de la sine.

Aflată în subordinea Primăriei Capitalei, compania ALPAB a semnat un contract cu o firmă din Turcia. Doar pentru un panou de informare, firma respectivă va încasa 10.000 de lei, potrivit antena3.ro.

Totodată, conform aceluiași deviz de decontare, un leagăn costă 3.333 de lei, iar un tobogan valorează peste 5.555 de lei.

De asemenea, potrivit sursei citate, municipalitatea plătește 16.000 de euro pentru vopsea și diluant, 200.000 de euro pentru manoperă și 16.000 de euro pentru transportul materialelor pe o distanță de circa 20 de km.

La sfârșitul lunii februarie, Nicușor Dan a anunțat că, împreună cu directorul ALPAB, Corina Bega, a vizitat cele 4 locuri de joacă din Parcul Circului. Acestea au fost reparate și urmează să fie date în folosință.

Primarul general al Capitalei a anunțat că în 2023 vor fi reparate alte 10 locuri de joacă, prin contracte subsecvente derulate de Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București, instituție ce este coordonată de viceprimarul Horia Tomescu.

O noutate cu care venim acum este faptul că toate locurile de joacă pe care le reparăm sau le înlocuim vor avea elemente pentru copii atipici.

În plus, este pentru prima oară când administrația publică încheie și contracte de mentenanță, astfel încât obiectele deteriorate să poată fi reparate sau înlocuite rapid, a mai spus Nicușor Dan la data de 28 februarie 2023, într-o postare pe Facebook.

Cookies