Primăria Capitalei organizează „Târgul de Meserii pentru Învățământul Dual – FII MESERIAȘ!”. Evenimentul are loc între 11-14 aprilie

09 apr. 2022
217 Afișari
Primăria Capitalei organizează „Târgul de Meserii pentru Învățământul Dual - FII MESERIAȘ!”. Evenimentul are loc între 11-14 aprilie
Primăria Capitalei organizează „Târgul de Meserii pentru Învățământul Dual - FII MESERIAȘ!”. Evenimentul are loc între 11-14 aprilie | Sursă foto: Primăria Municipiului București

Primăria Municipiului București a anunțat că în perioada 11-14 aprilie 2022 va fi organizată „Târgul de Meserii pentru Învățământul Dual – FII MESERIAȘ! Îndrăgostește-te de meseria ta”. Evenimentul se află la prima ediție. Acest târg a fost organizat prin direcția de Cultură, Învățământ, Turism și Centrul de Proiecte Educaționale si Sportive București – PROEDUS.

Primăria Capitalei organizează „Târgul de Meserii pentru Învățământul Dual – FII MESERIAȘ!”

Târg de meserii organizat de Primăria Capitalei va reuni liceele cu profil dual din București,cu 33 de companii de top. Firmele le vor oferi elevilor posibilitatea de a descoperi care sunt beneficiile unui sistem de învățământ dual.

Se vor organiza sesiuni de training și de informare dedicate elevilor din clasele a VIII-a. Acestea vor fi susținute de unele din cele mai mari companii din București, ce sunt pregătite să școlarizeze viitorii liceeni. De asemenea, firmele respective, sunt dispuse ca după absolvire, să acorde locuri de muncă elevilor.

Elevii vor vizita sediile operatorilor economici

Conform comunicatului de presă transmis de Primăria Capitalei, elevii ce vor participa la acest târg, vor putea vizita sediile operatorilor economici ce sunt implicați în proiect.

Acest eveniment face parte din proiectul „Școala profesională metropolitană în sistem dual din București – Drumul tău spre reușită”. Este un proiect al Primăriei Municipiului București, ce a fost derulat prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism. Acesta a fost implementat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București, administrațiile de sector și operatorii economici.

În aceeași perioadă, în mediul online, se va desfășura Târgul Ofertă Educațională (TOE), . Acesta se află la a XXII-a ediție. TOE este un târg ce prezintă ofertele educaționale pe care le au liceele din București. Astfel că, elevii au posibilitatea de a vizita, prin intermediul tururilor virtuale 360°, liceele ce îi atrag. Cei interesați pot accesa www.hubproedus.ro.

Cookies