Primăria Capitalei organizează Silent Day în Piața Constituției, pentru micuții cu nevoi speciale. Nicușor Dan: Târgul de Crăciun trebuie să bucure toți copiii

02 dec. 2022
258 Afișari
Primăria Capitalei organizează Silent Day în Piața Constituției, pentru micuții cu nevoi speciale. Nicușor Dan: Târgul de Crăciun trebuie să bucure toți copiii
Primăria Capitalei organizează Silent Day în Piața Constituției, pentru micuții cu nevoi speciale. Nicușor Dan: Târgul de Crăciun trebuie să bucure toți copiii. Sursa foto: Ionuț Dumitru - PROEDUS

Pentru ca toți copiii să se bucure de Târgul de Crăciun București, Nicușor Dan a anunțat că, Primăria Capitalei organizează Silent Day în Piața Constituției, pentru micuții cu nevoi speciale. Evenimentul are loc miercuri, la data de 7 decembrie 2022.

Silent Day la Târgul de Crăciun București din Piața Constituției

„Pentru că Târgul de Crăciun trebuie să bucure toți copiii, organizăm, în data de 7 decembrie, Silent Day în Piața Constituției, pentru copiii cu nevoi speciale”, anunță primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, într-o postare pe pagina de Facebook.

Astfel, la data de 7 decembrie, Târgul de Crăciun va fi adaptat pentru micuții cu dizabilități senzoriale, care nu pot rezista în mediile aglomerate, în care există mult zgomot, muzică și jocuri de lumini.

Joi, în intervalul orar 12:00-16:00, organizatorii vor difuza muzica în surdină. Sunetul va proveni dintr-un singur punct și nici luminile nu vor fi aprinse în colțuri diferite ale târgului.

De asemenea, în intervalul orar care le este dedicat, copiii cu dizabilități pot beneficia gratuit și de atracțiile Târgului de Crăciun București: patinoar, carusel și roată. Însoțitorii celor mici trebuie să prezinte certificatul de handicap.

„Pentru a facilita accesul micilor vizitatori, echipe ale Primăriei Capitalei se vor afla la târg pentru a răspunde cerințelor părinților astfel încât copiii să aibă o experiență cât mai plăcută”, transmite primarul general al Capitalei.

Asistență specială

Dacă vizitatorii evenimentului Silent Day din data de 7 decembrie 2022 au nevoie de asistență specială, părinții sunt rugați să sune, înainte de a ajunge în Piața Constituției, la numărul de telefon 021.9524 „pentru ca împreună să găsim cele mai bune soluții pentru aceștia”, explică Nicușor Dan.

Cookies