Primăria Capitalei organizează primul centru de lectură pentru seniori. Tot ce trebuie să știți despre „Biblioteca Bunicii”

12 feb. 2022
578 Afișari
Primăria Capitalei organizează primul centru de lectură pentru seniori. Tot ce trebuie să știți despre „Biblioteca Bunicii”
Primăria Capitalei organizează primul centru de lectură pentru seniori. Tot ce trebuie să știți despre „Biblioteca Bunicii”. Sursa foto: Unsplash

Primul centru de lectură pentru seniori din București va fi deschis săptămâna viitoare, anunță Primăria Capitalei. Intitulat „Biblioteca Bunicii”, proiectul-pilot va fi inaugurat marți, 15 februarie, cu ocazia Zilei Naționale a Lecturii.

Bucureștiul va dispune de săptămâna viitoare de primul centru de lectură dedicat seniorilor. Este vorba despre „Biblioteca Bunicii”, un proiect-pilot realizat datorită bucureștenilor care au donat pentru această cauză 6.000 de cărți din toate domeniile.

„Biblioteca Bunicii” se va deschide săptămâna viitoare, de Ziua Națională a Lecturii

Biblioteca pentru seniori urmează să fie inaugurată marți, 15 ianuarie, cu ocazia Zilei Naționale a Lecturii, potrivit Primăriei Capitalei. „Biblioteca Bunicii” va funcționa zilnic, de luni până vineri, între orele 09:00 și 15:00. Biblioteca se află în cadrul Complexului Ominis din Sectorul 4, de pe strada Turnu Măgurele nr. 17 A.

Inaugurarea va fi marcată prin Maratonul Lecturii, și anume o serie de activități de promovare și încurajare a cititului. La fața locului se vor afla 20 de copii de la creșa Antante dar și mai mulți seniori de la complexul Ominis, care vor răsfoi colecția de 6.000 de titluri disponibile.

Maratonul Lecturii va avea loc și la un alt centru din București, dedicat celor mici

Maratonul Lecturii va avea loc miercuri și la Centrul de Lectură Omide, unde 30 de copii vor participa la activități tematice și vor putea să se bucure de colecția de 5.137 de cărți.

Centrul de Lectură Omide este de asemenea un proiect-pilot al municipalității, realizat prin intermediul DGASMB. Programul de funcționare este de luni până vineri, între orele 11:00-16:00.

Cărțile de la „Biblioteca Bunicii” și Centrul de Lectură Omide provin din donațiile bucureștenilor, care au participat în cadrul programului de economie circulară înființat de DGASMB în luna iunie a anului 2021. Astfel, circa 11.000 din toate domeniile, atât pentru cei mici, cât și pentru adulți, au fost strânse.

Unde pot fi donate cărți către DGASMB

Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București continuă colectarea cărților provenite din donații, în locațiile următoare:

  • Complex de servicii sociale Ominis, Strada Turnu Măgurele , nr.17A, sector 4;
  • Sediul central al D.G.A.S.M.B., Str. Constantin Mille, nr.10, sector 1;
  • Spălătoria Socială, Str. Armeniș, nr. 2, sector 3;
  • Spălătoria Socială, Str.Drumul Taberei, nr.24, sector 6.

*Program: luni-vineri, între orele 9.00 – 16.00

  • Bulevardul Regina Elisabeta, nr. 75, sector 5 (rond Kogălniceanu).

*Program: luni – vineri, între orele 11.00 – 18.00

  •  Centrul de Economie Circulară, Calea Plevnei, nr 98, sector 1

*Program: luni-vineri, între orele 9.00-17.00. Sambata: 9-14

Cookies