Primăria Capitalei mai pompează 1,5 milioane euro în tramvaiul de pe Bd. Aerogării

de:
29 apr. 2013
2 Afișari
Primăria Capitalei mai pompează 1,5 milioane euro în tramvaiul de pe Bd. Aerogării

Pe 25 aprilie Primăria Municipiului Bucureşti a atribuit fără licitaţie consorţiului format din Societatea de Construcţii în Transporturi, SC Alpine Bau GmbH şi SC Viaproiect SRL un contract în valoare de peste 6,6 milioane de lei (aproximativ 1,5 milioane de euro) pentru continuarea şi finalizarea lucrărilor la proiectul „Reabilitare sistem rutier şi linie de tramvai pe Bd. Aerogarii”, scrie Economica.net. Acesta este al doilea contract atribuit de Municipalitate celor trei companii pentru reabilitarea liniei de tramvai de pe Bd Aerogării (tramvaiul 5).

Contractul iniţial, semnat în august 2010 pentru suma de circa 37 de milioane de lei, a fost câştigat în urma unei licitaţii de către aceleaşi societăţi. Potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei Alpine, perioada de execuţia a proiectului este 2010-2012, constructorul menţionând că lucrările au fost finalizate.

„Cel de al doilea contract a fost necesar pentru efectuarea unor noi lucrări, care din motive tehnice nu puteau fi executate de un alt prestator. Mai exact, este vorba de continuarea lucrărilor la pasajul peste calea ferată Bucureşti-Constanţa, apărute după reabilitarea structurii de rezistenţă a acestui pasaj. A crescut gradul de siguranţă rutieră prin consolidarea podului Băneasa (peste calea ferată Bucureşti-Constanţa). Necesitatea refacerii şi consolidării structurii de rezistenţă a reieşit în urma expertizei tehnice efectuate”, au declarat, pentru Economica.net, oficialii Primăriei Capitalei.

Noul contract vizează modernizarea a 0,915 km de linie de tramvai (plus trotuare şi peroane), construirea unei benzi destinate autovehiculelor de urgenţă (Salvare, Pompieri etc), refacerea reţelelor edilitare, crearea de spaţii verzi şi piste pentru biciclete.

Lucrarea este realizată în proporţie de 85%, iar termenul de finalizare este trimestrul I din 2014. „Pentru finalizarea acestei lucrări a fost necesară o intervenţie de urgenţă, prin realizarea consolidarii podului Băneasa (peste calea ferata Bucureşti-Constanţa). În urma unei expertize, s-a constatat starea avansata de degradare a structurii de rezistenţă. Practic, exista un risc major şi aproape iminent de prăbuşire a acestui pod peste calea ferată. O particularitate a acestui proiect constă în realizarea unei parcări supraetajate, în sistem park & ride, inclusă într-un terminal multinodal, cu 204 locuri, a cărei execuţie va incepe în perioada imediat următoare”, a declarat primarul general Sorin Oprescu, când a prezentat ”Starea Bucureștiului”.

Cookies